Sport

2015.02.25. 16:15

Újabb Eb Keszthelyen

Keszthely, Zalaegerszeg - A Magyar Ökölvívó szövetség minapi hagyományos bálján zalai vonatkozású bejelentések is történtek. Így például az, hogy a nyáron Keszthely ismét Európa-bajnokságnak adhat otthont, valamint Draskovics Szilárd, a Kanizsa BK elnöke a Magyar Ökölvívásért Érdemrendet kapta meg.

Kerkai Attila

Ha Balaton és ökölvívás, úgy ezen a „párosításon" már nem kell meglepődni, amennyiben hozzávesszük, hogy Keszthely, akkor meg pláne. A zalai Balaton-parti város évek óta rendszeres házigazdája a sportág eseményeinek, kezdve országos bajnokságoktól a különböző európai vetélkedőkig. A legutóbbi ilyen a tavaly nyári Schoolboys Európa-bajnokság volt, s következik az újabb, melyet dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke jelentett be. Vagyis, augusztus 15-24. között Keszthely ad otthont a női ifjúsági és junior Európa-bajnokságnak.

A bejelentésen ott volt Draskovics Szilárd, a Kanizsa Box Klub elnöke, egyben a MÖSZ elnökségi tagja, akit arról kérdeztünk ennek apropóján: most már automatikusan „járt" Keszthelynek az újabb kontinensvetélkedő?

– Erről szó sincs, pályázni kell és egy újabb sikeres kandidálás eredménye az idei rendezési jog elnyerése – válaszolta a zalai sportvezető. – Csötönyi Sándor elnök úr járt közben ebben, hogy Magyarország kapja meg, s az, hogy Keszthely lesz a helyszín, ez már egy újabb egyeztetés eredménye. A város vezetése is örül ennek, és befogadó, valamint a Helikon Szálló is ideális feltételeket biztosít az ide érkezőknek, ami már tapasztalat is mindenki számára. Ezek a szempontok adódtak úgymond össze, s került ismét egy rangos ökölvívóesemény Keszthelyre. A döntés meglehetősen friss, hiszen a legutóbbi elnökségi ülésen jelentették be, illetve a hét végi okölvívó bálon. A további részletek vélhetően majd később derülnek ki. A női szakág a magyar ökölvíváson belül nagyon fontos, s igyekszünk minden feltételt megteremteni, hogy eredményes legyen.

Keszthelyre szívesen jön a mezőny: egy nagy csata a nyári Schoolboys Eb-ről. Fotó: Katona Tibor

Draskovics Szilárd pedig egy komoly elismerésben részesült, hiszen a magyar ökölvíváson belül talán a legrangosabbat kapta meg, az Érdemrendet. A sportvezető eddigi tevékenységét ismerték el ezzel a díjjal, aki elmondta: nagyon büszke rá.

– Az, hogy miért nekem ítélték oda, erről a döntéshozókat kellene kérdezni, én mindenesetre nagyon megköszöntem az elnökségnek – mondta Draskovics Szilárd. – Több, mint tíz év munkája van benne, s próbálok megfelelni a jövőben is ennek. Egy esztendeje működik Nagykanizsán a Kanizsa BK-n belül a Botos Ökölvívó Akadémia, a tapasztalatainkat most már összegezhetjük. Én úgy gondolom, hogy pozitívak a visszajelzések. Akik bekerültek az akadémiára és itt is maradtak, ők komoly fejlődésen mentek át. Az edzések mellett a fiatalok mentális felkészítése is legalább ennyire fontos, s ha a világ élvonalához akar felzárkózni a magyar ökölvívás, kellenek az akadémiák és minden követ meg kell mozgatni azért, hogy ez sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!