Sport

2015.02.15. 10:15

Benkő László Kubában járt, Molnár Flóra pedig pénteken utazott el Thaiföldre

Nagykanizsa - Nagykanizsa város sportegyesületeinek felnőtt bajnoki címmel büszkélkedő sportolói, mint például Benkő László vagy éppen Molnár Flóra, nem csupán a ring és a medence, de a repülőterek világában is egyre otthonosabban mozognak...

Kühne László

Lássuk csak, miért is. Ugyan a napokban véget ért debreceni Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyen nem indult Benkő László, a Kanizsa Box Klub-Botos-akadémia 69 kg-ban magyar bajnok bokszolójának ettől függetlenül mozgalmas hetei voltak.

– Sajnos a Bocskai-verseny előtt az influenza-járvány ledöntött a lábamról, de amúgy köszönöm, jól vagyok – mondta szokásos lendületével Benkő László. – Január 9-10-én párizsi átszállással repülhettem én is Kubába a felnőtt válogatott kerettel, s a kint töltött időszak nagyon jól sikerült. Személy szerint magam is rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a válogatottbeli edzőktől. Úgy érzem, meg voltak elégedve az ott nyújtott teljesítményemmel.

Molnár Flóra igazán illusztris társaságban, világsztárok társaságában készülhet a jövő nagy feladataira.

– Hogyan képzeljük el a Karib-térségbeli napokat „sportos" szemüvegen át nézve?

– Roppant tanulságos volt a kint töltött idő. Számos dolgot tudtam én magam is ellesni és talán el is sajátítani a közös munka során, amit majd továbbadnék a Botos Akadémia ifjú növendékeinek – folytatta a somogyi származású bokszoló. – Egyébként fantasztikus emberek a kubai edzők és sportolók, valamennyien sokat segítettek a tréningekennekünk . Összességében kemény 10 napon voltam túl, de helytálltam és bátran kijelenthetem, a kubai alapozással a hátam mögött a súlycsoportomban, 69 kg-ban bárki ellen jó eséllyel szállhatok harcba.

– Ami mit jelenthet a továbbiakra tekintve?

Benkő László reméli, hogy a Kubában eltöltött napok később sokszorosan kamatoznak.

– Nem is olyon sokára itt az Európa-bajnokság, melyre kijutni szerintem nem rosszak az esélyeim. Az elkövetkezendő időszakban energiáimat erre a versenyre összpontosíthatom. Igyekszem minél jobban teljesíteni és még több sikert elérni Nagykanizsa egyik fontos sportágában, az ökölvívásban.

„Egy házzal arrébb", a Dél-zalai Vízmű SE úszója, Molnár Flóra pénteken kelt útra a Thaiföldre, ahol a magyar felnőtt úszó válogatott kerettagjaként vehet részt edzőtáborozáson. A sportolók egyik fele Amerikába utazhatott, a tavaly nyáron 50 m gyorson bajnoki címet ünneplő nagykanizsai sportoló pedig a Távol-Keletre vehette az irányt.

– Az utóbbi hetekben Győrben tréningeztem Petrov Iván keze alatt, s közben volt egy antwerpeni nemzetközi kupa is, ahol indultam – kezdte Flóra még a thaiföldi utazása előtt. – Akadt volna Németországban is még egy rangos verseny, amire végül nem mentem el, de Győrben is számos válogatott kerettag mellett készülhettem. Néhány napot itthon töltöttem.

– Mennyi időre és helyileg hová is érkeztek?

– Három hétre utazunk kerettag társaimmal és Phuket településéhez közeli részen leszünk majd. Természetesen az emberben van azért izgalom, hiszen számos edzőtáborban vettem már részt, de azért ez mégiscsak a felnőtt válogatott csapata.

– Miként alakul a kinti felkészülés és hogyan alakul a programod, különös tekintettel fő számodra, az 50 m gyorsra?

– Tulajdonképpen hat edző lesz kint velünk és mindenki, úgymond egyénileg készül, a saját feladatára koncentrálva. A kerettagságom a fő számomra, az 50 m gyorsra tekintve azt jelenti, hogy mellettem Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna is úszik ezen a távon, de még Verrasztó Evelyn is ide sorolható, aki ebben a számban is úszhat.

– Neked azonban a fő számod, ami azt is jelentheti, hogy...

– Hú, ebbe egyelőre mélyebben ne menjünk bele... Ami biztos: roppantul örülök a kerettagságnak és igyekszem bizonyítani a szakmai stábnak, hogy még több van bennem. Amúgy pedig egy dolog az edzőtáborozás és a közös szakmai munka, a legfontosabb azonban a szintidők teljesítése lesz, melyeket a kvalifikáló versenyeken kell teljesítenem a továbbiakért.

– Ami már leginkább felnőtt korcsoportos versenyeket takar?

– Tulajdonképpen igen, illetve idén azért még van egy ifjúsági világbajnokság ősszel Szingapúrban, amit megcéloztam magamnak kanizsai edzőmmel Polgár Sándorral, átrágva a dolgokat.

– Legalább ősz elején a távol-keleti fíling már nem lenne ismeretlen...

– Ez igaz, de ahogy már mondtam, ehhez a szintidőket bizony teljesíteni is kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!