Sport

2015.01.10. 14:30

Aranylabdás várakozás

A sportvilág egyik fontos eseménye következik hétfőn, amikor kiderül, hogy melyik labdarúgó kapja a FIFA Aranylabdáját 2014-es teljesítményéért.

Kerkai Attila

A végeredmény, és ez garantálható, már megszületett, de egyelőre csak a FIFA néhány elöljárója ismerheti, a világ hétfő estig tovább izgulhat...

Annyi bizonyos, hogy az októberben nyilvánosságra hozott 23 jelöltből december elejére már csak három maradt. Nevezetesen Cristiano Ronaldo, Lionel Messsi és Manuer Neuer. Hármójuk összesen eddig hatszor kapták meg az Aranylabdát az argentin Messi négyszer, a portugál Ronaldo kétszer, s akkor itt az is véleményezhető, hogy a német világbajnok Neuer neve mellett marad is a nulla... Amennyiben nem így lesz, az lenne az igazi meglepetés, sőt egyenesen a csodával érne fel, hiszen kapus eddig csak egyszer, 1963-ban kapta meg ezt az elismerést a szovjet Lev Jasin személyében. Két nappal a díjkiosztó gála előtt egyre több véleményt olvasni az esélyekről, szombaton például a FIFA honlapján Michel Salgado, a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi védője is nyilatkozott. Véleménye szerint megint szoros lesz a verseny, aztán végül azt hozta ki: nem nyerheti más a díjat, mint Cristiano Ronaldo. Egész évben olyan statisztikát mutatott fel, amit más nem és ez „üti” Messi vb-ezüstjét és rekordjait, valamint Neuer világbajnoki címét is.

Salgado-é természetesen csak egy vélemény, de jól mutatja, ki, milyen szempontok alapján tenné le a voksát az egyik, a másik vagy a harmadik jelölt mellett. Egy szombati híradás szerint például az UEFA elnökének, Michel Platininek állítólagos párizsi házánál Ronaldo-rajongók „akcióztak”, amiért Platini szerint Neuer érdemelné meg a díjat, hiszen világbajnok lett. Hogy így volt-e, vagy sem (mármint, hogy rajongók tüntettek) talán nem is érdekes, csak az a biztos: mindhárom állva maradt jelölt világklasszis, hatalmas rajongói táborral megáldva. A FIFA honlapján a három jelölt bemutatása úgy kezdődik: Cristoano Ronaldo számára a 2014. év nem is kezdődhetett volna jobban, mivel másodszor nyerte el az Aranylabdát. Hétfőn kiderül, 2015 eleje „kié lesz”...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!