Sport

2014.12.23. 15:55

Kerékpár: Az évet záró díjkiosztókon a Femat-ZKSE versenyzőinek is jutott a babérokból

Zalaegerszeg - Eredményes évet futottak 2014-ben a Femat-ZKSE kerékpárosai. A szezon különféle versenysorozatainak díjátadói ezekben a napokban zajlanak.

Varga Andor

Közülük az egyik legfontosabb a Magyar Kerékpárossportok Szövetsége, és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség közös díjátadója volt. A kőbányai eseményen sor került többek között a mountainbike Magyar Kupa, az Olimpia Cross (XCO) sorozat, és a Maraton (XCM) szakág legjobbjainak díjazásra. Ezeken a zalaegerszegiek több helyezéssel is érdekeltek voltak. Az XCM magyar kupasorozatban Cséri Szilvia megnyerte a Master1 női kategóriát, míg az XCO-ban Palumby Zsombor U19 férfi kategóriában a 2. helyen zárt. Ennek a sikernek is köszönhető, hogy a jövő évtől Zsombor a professzionális kerékpárokat forgalmazó Kross Magyarország Kft. szponzorált versenyzője lesz. Az MK csapatsorrendjében a Femat-ZKSE a 14. helyen végzett.

Cséri Szilvia és Palumby Zsombor a kőbányai díjátadón. Az eredményeknek örülnek, a tapasztalatokat hasznosítják. Fotó: ZKSE

December 20-án tartották az egyik legnépszerűbb magyar mountainbike versenysorozat, a Topmaraton díjátadóját. A legjobb zalai eredmény itt is Cséri Szilvia nevéhez fűződik, aki a középtávos hölgyek Master1 kategóriában a 2. helyen végzett. Fontos kiemelni a ZKSE tagjai közül Nemes Tibort, aki első teljes versenyszezonja során a 4. helyet szerezte meg a középtáv Master3-as férfiak között.

A klub további jobb eredményei. Férfiak, rövid táv, U19: 5. Béres Bence, 7. Palumby Zsombor. Középtáv, master1: 7. Dervalics Gábor. Hosszú táv, master1: 11. Németh Gábor. Nők, rövid táv, felnőtt: 17. Dávid Diána. Master1: 9. Chovanyecz Emese.

Nemzetközi viszonylatban is a legjobbak közé került 2014-ben a zalai csapat két tagja. A 6 futamból álló Intersport-Marathon Serie versenysorozatról van szó, melyben a tavalyi évhez hasonlóan Cséri Szilvia és Káldi Tamás mérettetett meg. Szilvi 2013-ban megnyerte a sorozatot, idén pedig – a tavalyinál jóval erősebb mezőnyben – második lett. Tamás 2. legjobb magyarként a 15. pozíciót szerezte meg.

– A 2014-es évben fő célom volt az Intermountain Series-ben újra dobogóra állni – mondta Cséri Szilvia. – Nem adták könnyen az összetett második helyet, ráadásul több tényező hátráltatott. Köztük volt a visegrádi Duna maratonon történt esésem. Szerencsére végül minden akadályt sikerült leküzdeni, így elégedetten zárhatom ezt az évet, mert az eredményeket tekintve elértem, amit szerettem volna. Közben pedig sok élményben is részem lehetett az új országok, és új pályák megismerése révén.

A ZKSE-nél 2014-ben az utánpótlás nevelése is megkezdődött, remélik, jövőre ez már eredményekben is meglátszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!