Sport

2014.12.23. 15:55

Jubileumi futóverseny az esztendő utolsó napján

Zalaegerszeg - Nem marad el az idén sem az év végi Egerszegi Mountain Man Szilveszteri Maraton, sőt, az év utolsó napján sorra kerülő viadal egy kerek évfordulóhoz érkezik: a 2014-es futás lesz a huszadik a sorban.

Kerkai Attila

A XX. Decathlon Egerszegi Mountain-Man Marathon névre keresztelt idei verseny „ragaszkodik" a hagyományokhoz. Jelesül, hogy a verseny központja továbbra is a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola lesz, ahonnan indul és ahová visszaérkezik a mezőny.

Így volt ez 19 esztendővel ezelőtt, 1995-ben is, amikor a viadal kiötlője, Rozmán Sándor tizenharmad magával teljesítette a 40,9 km-es távot. Aztán híre ment a futók körében az egerszegi szilveszteri maratonnak, s egyre többen neveztek rá, a szervezők legnagyobb örömére igazi tömegrendezvénnyé nőtte ki magát. Nem csak a „legkeményebb", azaz a 40,9 km-es távra jelentkeztek sokan, a rövidebbek is nagyon népszerűek lettek.

Tömegrajt a Deák SZKI előtt. Ha valóra válnak a remények, idén még nagyobb lesz a tülekedés. Fotó: archív/Katona Tibor

Az elmúlt években már bőven kétszáz felett volt az indulói létszám, az idén pedig – optimista becslés szerint – akár a 400 főt is elérheti a résztvevők száma. A Zalaegerszeget körülölelő dombokon három hosszabb táv vár a mezőnyre (10,1 - 24,2 - 40,9 km) és egy rövidebb, amely csupán 3,5 km: igazi örömfutás azoknak, akik tényleg csak kipróbálni szeretnék magukat.

– Klubunk hathatós segítséget kap a szervezésben a Zalaegerszegi Tájfutó Club, a Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE, és persze önkéntesek közreműködésén át Zalaegerszeg várostól is – mondta a főszervező Zalatriatlon elnöke, Németh János. – A versenyre való jelentkezés már elkezdődött, közel száz előnevezés érkezett az esemény honlapjára. Mi arra kérünk minden indulni szándékozó sportolót, hogy december 29-ig, a nevezés utolsó határidejéig, ha lehetőségük van rá regisztráljanak. Természetesen a helyszínen, a verseny napján, azaz december 31-én is lehet majd jelentkezni reggel 8:40-ig, ami után egy rövid tájékoztató lesz, majd egy közös zenés bemelegítés veszi kezdetét a 9 órás rajtig.

Mint megtudtuk, az idén is lehetőség nyílik majd 14-től 17 óráig – az Egerszegi Sport-és Turizmus Kft. jóvoltából – a verseny utáni relaxációra a megyeszékhelyi fedett uszodában.

A szervezők – akik szintén a futás szerelmesei – biztosak abban, hogy akik vállalják ezt a megmérettetést (akár első alkalommal vagy már sokadszor), azok a következő húsz év szilveszterein is biztosan ott fognak állni a rajtvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!