Sport

2014.12.09. 14:35

Futsal: Győzelemmel búcsúzott a Göcsej SK

Zalaegerszeg - Az NB II Nyugati-csoportjának 12. fordulójában, idei utolsó hazai bajnokiján is győzni tudott a Göcsej SK futsalcsapata.

Jóna István

A hétfő esti összecsapáson a fiatal sportágon belül nagy múlttal rendelkező Cső-Montage csapatát látta vendégül a Göcsej SK. A fővárosiak a legrégebbi futsal-múltra, és a legjobb hazai utánpótlásra lehetnek büszkék.

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban, és már a 33. másodpercben vezetést szereztek, Sebestyén révén. A hazaiak nehezen találták a ritmust. A 9. percben aztán nagy helyzete hagytak ki a fővárosiak, az ellentámadásból pedig Horváth Elemér egalizált. A gól meghozta a várt hatást a játékban, és egyre többször kerültek helyzetbe a zalaiak. A félidőig még háromszor mattolták a vendégek védelmét és megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást.

A második játékrész elejét „megnyomta” a Göcsej, és három perc alatt újabb két gólt szerzett Kottán révén. A megnyugtató előny tudatában, könnyelművé vált a hazaiak játéka és a fővárosiak három gólt szerezve, szorossá tették a mérkőzés hajráját. Az utolsó percekben újra fölénybe kerültek a kék-fehérek, és több helyzetet is kihagytak. A Göcsej SK megérdemelten győzte le ellenfelét és továbbra is vezeti a bajnokságot.

Az egerszegi Horváth Patrik (kékben) kerül a Cső-Montage védelme mögé. A Göcsej uralta a meccset. Fotó: Katona Tibor

Göcsej SK–Cső-Montage BFC 6-4 (4-1)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 300 néző. Jv.: Ábrahám, Vass.

Göcsej SK: Balikó – Bagó, Kottán, Horváth E., Halmos. Csere: Schmidt, Friss, Papp, Tóth, Szőke, Nagy, Szabó, László, Horváth P. Játékos-edző: Bagó Gábor.

Gólszerzők: Horváth E., Szőke, Bagó, Nagy, Kottán (2) ill: Sebestyén (2), Mészáros, Lukács.

Bagó Gábor, a hazaiak játékos-edzője a mérkőzés után elmondta: felhívta a fiúk figyelmét, hogy erős ellenféllel kell játszaniuk ezúttal, és éppen ezért koncentráljanak már a mérkőzés elejétől. Ez sajnos nem valósult meg tökéletesen , a gyorsan bekapott gól pedig megfogta őket, de aztán elkapták a fonalat, és végig irányították a mérkőzést.

A Göcsej SK a pontvadászat 13. fordulójában, december 12-én, a Kormányőr SE vendégeként zárja majd le a 2014-es évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!