Sport

2014.11.04. 09:30

Raúl Jiménezzel szerződést bontottak (frissítve)

A Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabda csapatának ügyvezetője, Podlovics Péter bejelentette: a csapat szakvezetőjével, a spanyol Raúl Jiménezzel szerződést bontanak, erről döntött a klub vezetése.

Kerkai Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, a ZTE KK-nál hétfőn este összeült az aznap létrehívott szakmai elemző stáb és késő éjszakába nyúlóan tanácskoztak. Információink szerint a kilenctagú testület nem minden tagja tudott részt venni ezen az összejövetele, mindenesetre döntést hoztak, melyről Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezetője számolt be érdeklődésünkre.

- Hosszasan elnyúlt a beszélgetésünk, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen komoly dolgokról esett szó – kezdte ezzel kedd délelőtti beszélgetésünket az ügyvezető. - Első lépésben azt kellett eldöntenünk, hogy tudunk-e segíteni Raúl Jiméneznek abban, hogy eredményesebben szerepeljen a csapat. Viszont azt tapasztaltuk, hogy olyan ellenérzéssel viseltetnek már a szurkolók az edzővel szemben, ami mostanra visszafordíthatatlannak tűnik. Éppen ezért, bármennyire is tiszteljük és nagyra értékeljük azt a munkát, amit nálunk végzett Raúl Jiménez, úgy döntöttünk, hogy megköszönjük neki eddigi tevékenységét. Kedden a szerződését az abban foglalt feltételek szerint felbontottuk. A csapat élére az eddigi másodedzőt, Heinrich Róbertet ideiglenes jelleggel kineveztük, amíg végleges megoldást nem találunk a vezetőedzői posztra.

A ZTE KK együttese eddigi mérlege egy győzelem és egy vereség, a csapat  legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor 18.30 órától a PVSK-Pannonpower vendége lesz. Rossz hír, hogy a csapat egyik meghatározó játékosa, Lekli József biztosan nem lesz ott Pécsett, akit kedden megoperáltak, hiszen porcsérülése másként nem volt orvosolható. A centerre várhatóan több hét kihagyás vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!