Sport

2014.10.29. 17:30

Szabadfogású aranyak - Egyed Balázs és Németh Márton is győzött az ob-n

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - Tatabányán rendezték meg a birkózók idei ifjúsági (15-17 évesek) szabadfogású országos bajnokságát, melyen lányok is összemérték tudásukat. A zalai mérleg: két kanizsai arany és egy egerszegi ezüstérem.

Kerkai Attila

A kadet vb-n 5. Egyed Balázs új súlycsoportjában, az 54 kg-osok között birkózott, ahol remekül rajtolt, csepeli ellenfelét könnyen intézte el, majd orosházi riválisán vett revánsot a tavalyi döntőbeli vereségért (10:0 technikai tus). A döntőbe jutásért szintén tatabányai ellenfelet győzött le, és a fináléban sem fogta vissza magát: fölényesen, 12:2-re nyert Jász Márton (Csepel) ellen, mellyel megszerezte első ifjúsági országos bajnoki címét.

Egy súlycsoporttal feljebb (50 kg) indult az Európa- és világbajnoki résztvevő Németh Márton is. Első ellenfélül az érdiek kiválóságát kapta, aki az idei ifjúsági vb-n a kötöttfogású bronzérmet szerzett. Németh biztosan nyert (5:0), majd az eddig általa még le nem győzött Magnuc Richárddal mérkőzhetett. Sikerrel, hiszen a vége 12:2 lett a KBSE birkózójának. Márton a döntőben sem szeppent meg, 10:0-ra győzte le a püspökladányi Lovas Jánost, így megérdemelten állhatott ő is a dobogó tetejére.

A bajnok nagykanizsai birkózók, Egyed Balázs (balról) és Németh Márton (jobbra) edzőjük, Szatmári Zsolt társaságában

A nők között az egyetlen kanizsai induló, Szabó Jázmin az 56 kg-osok között az ötödik helyen végzett.

- Nagyon sok munkánk van a versenyzők teljesítményében, ráadásul Mártonnak nem úgy sikerültek a világversenyei, ahogy szerettük volna, de sikerült átlépnie egy mentális küszöböt - értékelt Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó SE trénere. Balázs mérkőzésről mérkőzésre javult és esélyeshez méltón gázolt át súlycsoportján. Ha így folytatják, jövőre esélyük lehet világversenyeken akár dobogóra is felállni.

A Zalaegerszegi Birkózó SE és a Tófej együttese is eredményesen szerepelt az ob-n. A fiúk között a 76 kg-os Fitos Gergő (ZBSE) ötödikként zárt. A lányok versenyében a még csak serdülő korú Csapó Krisztina az 56 kg-os mezőnyben magabiztosan menetelve meg sem állt a fináléig. Az aranycsatában aztán kikapott de ezüstérme mellé mást is nyert az ob-n: a Tatabányán mutatott teljesítményének köszönhetően meghívást kapott a válogatottba, és ezen a héten már Budapesten, közös edzésen gyakorolhat.

Az egerszegiek ezüstérmes versenyzője, Csapó Krisztina

A lányok mezőnyében a Tófej két versenyzője is közel volt a dobogóhoz, ugyanis Török Luca (49 kg) és Berta Szaffi (52 kg) súlycsoportjában a 4. helyen végzett.

Az egerszegi versenyzőket Gerencsér Zoltán, a tófejieket pedig Szanati József edző készítette fel.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!