Sport

2014.09.01. 13:55

Jól sikerült a jet-ski idényzáró a Csótón – Dara Roland két ezüstéremre számít

Nagykanizsa - Az elmúlt hétvégén a Csónakázó-tavon rendezték meg a jet-ski országos bajnokság utolsó fordulóját, mely az ötödik állomást jelentette a versenyzők számára.

Kühne László

 

A mezőny az előzetesen vártnál kisebb volt, így került sor úgynevezett futamösszevonásokra, izgalmakban azonban így sem volt hiány, hiszen több kategóriában is a kanizsai volt a döntő forduló.

Az úgynevezett profiknál induló, vagyis jó néhány évnyi versenyzői tapasztalattal rendelkező kanizsai Dara Roland is nagy várakozással tekintett a hétvégi történések elé, s önmaga elvárásainak is sikerült végül megfelelnie.

– A különböző kategóriákat számolva végül három első és egy harmadik helyezést sikerült begyűjtenem – fogalmazott a dél-zalai jet-skis. – Az úgynevezett F1 off-shore és F2 off-shore versenyeit az indulók létszáma miatt összevonták, s mivel az első helyen zártam, így az elsőségem duplázódott. Az előttem haladó Kasza György bóját tévesztett, így jött össze a futamgyőzelem. Vasárnap az F2 stock mezőnyében az első körben második, a másodikban első lettem, míg a zárt pályás F1 super-stockban összesítésben a harmadik pozícióban zártam.

Dara Roland gépe ezeken kívül sem nagyon pihent a hétvégén, hisz az újoncok közt ezzel állt rajthoz Németh Ádám és Paulin Tamás is. Előbbi egy első, utóbbi pedig egy második helyet szerzett.

– Ők gyakorlatilag a tanítványaim, és egyre jobban mennek – folytatta Roland, majd a szezon zárására is kitért: – Egyelőre az idény összesítése folyik, de nagyon úgy tűnik, hogy két kategóriában is, az F2 stockban és az F2 off-shoreban a dobogó második fokán zártam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!