Sport

2014.08.22. 15:25

Titánok a Hoki Klubban

Zalaegerszeg - Több mint tíz zalaegerszegi jégkorongozót érint az a fúzió, amit a bajnoki szezon előtt kötött a Zalai Titánok és a fővárosi Kanadai Magyar Hoki Klub (KMH). A megállapodás értelmében közösen, KMH néven indulnak majd az U18-as bajnokságban.

Jóna István

– Az előző szezon vége felé érlelődött meg bennünk az elhatározás, hogy szeretnénk a minőségi hokit megteremteni Zalaegerszegen. Mert érezni lehetett, hogy nem vagyunk azon a szinten, hogy nagyobb klubokkal felvegyük a versenyt – kezdte mondandóját Kecskeméti Áron, a Zalai Titánok kapusedzője. – Ezért a két klub most összeállt, hogy hamarabb elérjük a céljainkat, hogy felnőtt, minőségi jégkorong legyen a városban. A két egyesület elég magas életkorú gyerekeket tudhat a keretében, akik megfelelő erőnléttel rendelkeznek az erősebb bajnoksághoz.

A Titánok az előző szezonban az U16-os korosztályban beverekedték magukat az ország legjobb hat csapata közé. Szeretnék felhívni a figyelmet a jégkorongra és a sikerekből építkezve szeretnének egy követhető jó példát adni a helyi fiataloknak, hogy igenis van lehetőségük elérni a legmagasabb szintre is.

Kecskeméti Áron (balról) és Gary Clark hosszú és gyümölcsöző együttműködésben reménykedik. Fotó: Jóna István

A KMH egy budapesti egyesület, amely remek anyagi kondícióval rendelkezik, szponzorai révén bevételei is magasak. A két egyesület fiataljai már túl vannak egy közös edzőtáboron, aminek első hetében Zalaegerszegen, majd a másodikban Budapesten készültek a bajnokságra. A szakmai munkáért a kanadai Gery Clark lesz a felelős, aki szakmai tapasztalatával és edzői múltjával garancia lehet a sikerre. Ő most a magyar felnőtt válogatott és a junior válogatott kapusedzője. De nemcsak kapusokra specializálódott, dolgozott már segédedzőként is több EBEL csapatnál, a német első osztályban és más bajnokságokban. Elmondta: most az egyik legfőbb feladat, hogy a két csapatból egyet kovácsoljanak.

– A „száraz" edzéseket követően a korcsolyás felkészülés erőnléti szakasszal kezdődik, majd a technikai és taktikai összecsiszolásra kerül a hangsúly. Elsődlegesen a védekezést fogjuk kialakítani, ami ebben a ligában már nagyon hangsúlyos. Ha ebben a korosztályban egy pillanatra nem figyelnek a játékosok, azt kegyetlenül kihasználják az ellenfelek. Ezt követően pedig a támadáskombinációk megtanulása és alkalmazása lesz a felkészülés célja.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a fiatalok kapnak-e valamit a kanadai mentalitásból. A szakember csak annyit mondott, hogy a KISS módszert alkalmazza a fiúknál is, ami magyarul annyit tesz, hogy oldj meg mindent és tedd oda magad. Elmondása szerint a kanadaiak nem bonyolítják túl a dolgot, a kemény munkában hisznek, és mindig úgy mennek fel a jégre, hogy minden egyes pillanatban nyerni akarnak.

Gary Clark hozzátette, mindkét klubnak előnyére válhat a fúzió, hiszen a zalaiak egy erősebb bajnokságban, egy erős kerettel szerepelhetnek, a fővárosiak pedig fel tudják venni a versenyt a nagymúltú klubokkal. A bajnokság szeptember 11-én kezdődik. A mérkőzéseiket zömében a fővárosban játsz-szák majd, de a zala-egerszegiek is láthatnak majd minőségi jégkorongot. Az „itthoni" jégcsarnokban a tervek szerint augusztus végén már jégre mehetnek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!