Sport

2014.08.20. 13:40

Maraton: a Bükkben, széles döngölt utakon

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi Femat-ZKSE kerékpárosai rövid-, illetve középtávon is eredményesen szerepeltek a Bükk-hegységben lezajlott maratoni versenyen.

Varga Andor

Középtávon (60 kilométer) a klub női versenyzője, Cséri Szilvia mutatta a legjobb formát, aki kategóriájában a harmadik helyen futott célba. Ugyanitt az egerszegi férfiak közül Dervalics Gábor volt a leggyorsabb, pedig műszaki hiba is hátráltatta: egy láncszakadást követően a 16. helyen ért célba.

További ZKSE-helyezések a középtávról: 29. Káldi Tamás, 70. Bereczki László.

Rövidtávon (40 kilométer) ezúttal Béres Bence volt a zalaiak legjobbja, aki magabiztos versenyzéssel másodikként érkezett a leintéshez. Ugyanezen a távon, az idősebb korosztályban a zalaegerszegi Nemes Tibor kategóriájában tizenkettedik lett.

További ZKSE-helyezések: 56. Lahocsinszky Róbert, 107. Benkő Ferenc.

Rövid távon Béres Bence volt a legjobb zalai, magabiztos versenyzéssel a második helyen érkezett célba. Fotó: ZKSE

– A rajtnál sikerült az első sorból indulnom, ebben pedig az volt a jó, hogy nem ragadtam be a többiek mögé – mondta versenyéről Béres Bence. – A pálya amúgy egy kicsit meglepett , mivel a várt változatos terep helyett széles és döngölt utakon jártuk be a Bükk egy részét. A távomat próbáltam minél hamarabb végig tekerni, de sajnos kétszer is meg kellett állnom, a mezőnyben történt balesetek elkerülése végett. Az utolsó lejtmenet kifejezetten jól sikerült, hiszen szerencsémre sikerült megelőznöm néhány versenyzőt, így biztosítottam be a 2. helyemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!