Sport

2014.06.03. 15:01

Szombaton ismét vidékbajnokságot rendez a ZAC

Zalaegerszeg - Újra beindul a szabadtéri atlétikai nagyüzem. És ha június eleje, akkor könnyű kitalálni: szombaton Zalaegerszegen rendezik meg az országos vidékbajnokságot, melyet sorozatban immár huszonhetedik alkalommal rendezhet meg a zalai megyeszékhely.

Kerkai Attila

A Zalaszám és WHC Kupáért kiírt vidékbajnokság fővédnöke, dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója jó érzéseit fejezte ki, hogy cége ismét névadó főszponzora lehet a rangos versenynek.

- Eddig mindig pozitív visszhangja volt a viadalnak, és nem csak atlétaberkekben nyilatkozta az újabb esemény előtt. Bízom benne, hogy idén is így lesz majd. Annál is inkább, mert a verseny egyúttal válogató a soron következő atlétikai világversenyekre. Szeretném, ha támogatottjaink, a Zalaszám-ZAC ifjú sportolói is maradandót alkotnának a szombati versenyen.

- A vidékbajnokság megrendezésébe a Zalaszám mellett besegített az önkormányzat, illetve számos zalaegerszegi szponzor, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség - ezt már Szakály István, a rendező Zalaszám ZAC menedzsere fűzte hozzá. Gyutai Csaba polgármester úr különdíjat, a MASZ pedig teljesítmény díjat tűzött ki a legjobbaknak. Köszönöm edző kollégáimnak, hogy az atlétikai pályát társadalmi munkában javítgatják. A verseny szomorú apropója, hogy dr. Zumbok Ferenc kormánybiztos, a ZAC alapító tiszteletbeli elnöke tragikus hirtelenséggel elhunyt. Tavaly még ő volt e rendezvény fővédnöke, idén pedig az ő emlékére rendezzük a versenyt.

Egy kép a tavalyi vidékbajnokságról. Aki kilátogat a helyszínre szombaton, ismét látványos küzdelmekre számíthat (Fotó: archív/Pezzetta Umberto)

A szombati vidékbajnokság keretében rendezik meg 1995 óta a hagyományos Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta? viadal országos döntőjét. Ez a verseny ezidáig mindig Dömők József, a Zelka Zrt. tulajdonosa jóvoltából jöhetett létre. Sajnálatos halála miatt Tóth Zoltán, a WHC Kft. cégtulajdonosa vette át a stafétabotot, és már tavaly is az ő jóvoltából versenghettek egymással Egerszegen a 10-12 évesek, akik a 60 és 800 m-en mérik össze tudásukat a felnőtt vidékbajnokság keretében. Nemes gesztus Tóth Zoltán részéről, hogy a WHC Kupa országos döntőt Dömők József emlékére rendezhetik meg a szervezők.

A verseny június 7-én szombaton 14 órakor kezdődik a Városi Sportcentrumban, ahová minden érdeklődőt szeretettel vár a rendező Zalaszám-ZAC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!