Sport

2014.06.24. 13:55

Kis János címvédése a sporttörténeti vetélkedőn

Zalaegerszeg - Erdélyben, egész pontosan Csíkszeredán rendezték a közelmúltban a XIII. Országos Sporttörténeti Vetélkedő Közép-európai döntőjét, ahol is nagy zalai siker született.

Kerkai Attila

A nagykanizsai Kis János lett a bajnok a vetélkedésben, aki ezzel megvédte két évvel ezelőtti címét, csapatban pedig Magyarország végzett az első helyen. A magas színvonalú vetélkedő zsűrijének elnöke Csiki András Hargita megyei sportigazgató volt.

A győztes magyar csapat és a zsűri elnöke (balról): Csiki András, Kis János, Gyuk György és Somlai Attila Fotó: a szerző

A világbajnokságok és a magyar labdarúgás történetéből kitűnőre vizsgáztak a résztvevők. Egyéniben Közép-európai bajnok Kis János (Nagykanizsa), 2. Vajda Attila (Tornyos, Délvidék), 3. Somlai Attila (Lepsény), 6. Gyuk György (Zalaegerszeg). Csapatban Magyarország képviseletében a Kis János, Somlai Attila, Gyuk György együttes győzött. A rendezvény keretében mutatták be a Kis János-Csiki András szerzőpáros új, Kárpát-medencei magyar olimpiai érmesek című könyvét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!