Sport

2014.06.25. 11:10

Cséri Szilvi frissítő nélkül is tudott tekerni

Zalaegerszeg - Az ország legszínvonalasabb versenyhelyszínén, a Budapest melletti Nagykovácsiban maratoni viadalon a Femat-ZKSE terepkerékpárosai.

Varga Andor

A Magyar Kupa sorozat harmadik állomásán három egerszegi kerekes vett részt, egyaránt középtávon: kicsivel több, mint 50 kilométert tekertek 1650 méter szintkülönbséggel nehezített körön.

– A nagykovácsi pálya jelentősen eltér a többi maratonitól, ugyanis nincsen benne több kilométer hosszú mászás. Ellentétben a nyomvonal nagyon gyors és sodrós, egy pillanatnyi szusszanásra sincs lehetősége a versenyzőknek – mesélte a ZKSE-s Cséri Szilvia, akit próbára is tett ez a körülmény: a versenyt felvezető 6,2 kiskör végén nem tudta felvenni a frissítőjét, mert olyan gyorsan haladt a mezőny elejével, hogy a segítő ember egyszerűen nem vette észre.

Cséri Szilvia

– Egy pillanatra kétségbeestem, mivel láttam, hogy nagy meccs várható a második pozícióért, és tudtam, hogy nem állhatok meg a kijelölt frissítőpontokon, mert azzal súlyos másodperceket veszíthetek. Szerencsére a megelőző napokban nagy hangsúlyt fektettem a hidratációra, így végig bírtam menni a csökkentett folyadékmennyiséggel is.

Káldi Tamás

A 2. helyért zajló, a táv háromnegyedéig kiélezett küzdelmet végül az Alpinbike tagja, Németh Nóra nyerte, de Cséri Szilvia is elégedett lehet: tavalyi időeredményét 20 perccel megjavítva (2:40 óra) ért célba. A Master1 kategóriában elért 3. helyezés az abszolútban is a dobogó harmadik fokát jelentette. A másik két ZKSE-s versenyző közül a Master 1-ben Káldi Tamás a végén műszaki gond miatt csúszott vissza a 16. pozícióig, míg Bereczki László a 44. helyen zárt.

MOUNTAIN BIKE AZ ALSÓERDŐN

A hétvégén a Magyar Kupa sorozatba illeszkedő mountain bike viadalt rendez az Alsóerdőn a Femat-ZKSE. Rajt és cél az Azáleás-völgy bejáratánál, a pályákat a környező dombokon jelölik ki, szombaton 15 és 19 óra között hivatalos edzés is lesz. Az olimpiai programban is szereplő XCO szakáig II. Goda Péter Kupáján a futamok vasárnap következnek (az első rajt 9, az utolsó 14 órakor), több korosztályban és távon. A legjobbak 3,5 kilométeres körpályán versengenek, ahol 155 méteres szintkülönbséget kell leküzdeni. Kis túlzással: csak emelkedő és lejtő lesz benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!