Sport

2014.06.03. 09:45

Baranyai József a serdülő válogatottban

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Boksz Klub (ZBK) is részt vett a Vasas-Süllő ökölvívóinak legutóbbi viadalán, de az egerszegiek is rendeznek versenyt – szombaton.

Kerkai Attila

A Vasas-Süllő versenyén a ZBK két ökölvívóval képviseltette magát: Baranyai József és Katona Olivér vett részt a serdülő korcsoportú Süllős Gyula Emlékversenyen, mely a schoolboys serdülő korú Európa-bajnokság válogatója is volt egyben.

Baranyai József a dobogó tetején, előtte balról edzője, Füzesi József, mellett Farkas József az utánpótlás válogatott kapitánya. Fotó: ZBK

Katona Olivér ügyesen, jó versenyzéssel, szoros mérkőzésen kapott ki úgy, hogy fővárosi ellenfelet látták jobbnak a bírók. A 68 kg-os Baranyai József 72 kg-os súlycsoportban indult, ahol az elődöntőben a súlycsoport bajnoki címvédőjét verte meg egyhangú pontozással. A fináléban fővárosi ellenfelét kitűnő öklözéssel győzte le, így Baranyai József azt a jogot is kivívta, hogy részt vegyen a július első hetében, Keszthelyen sorra kerülő Eb-n a 68 kg-os súlycsoportban.

A Zalaegerszegi Box Klub pedig a hét végén hazai rendezésű viadalra készül. Szombaton ugyanis a megyeszékhelyi Ostoros Károly-csarnokban szervezi meg a Nyugat-dunántúli Régiós Csapatok Versenyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!