Sport

2014.05.28. 11:30

Zalai siker a vb-vetélkedőn

Zalaegerszeg - Az MLSZ székházában rendezték meg a XIII. Országos Sporttörténeti vetélkedőt, ahol is nagy zalai siker született: a kanizsai Kis János lett a bajnok, csapatban pedig Zala megye lett az első.

Kerkai Attila

A magas színvonalú vetélkedő zsűri elnöke Dr. Dénes Tamás futballtörténész, a Nemzeti Sport egykori főszerkesztője volt. A világbajnokságok és a magyar labdarúgás történetéből jelesre vizsgáztak a résztvevők. Egyéniben országos bajnok lett Kis János (Nagykanizsa) Zborai István (Nyíregyháza) és Moczó Zoltán (Szolnok) előtt. Csapatban Zala megye (Kis János, Vásárhelyi Tamás) végzett az élen.

Az egyéni győztes Kis János mostani sikerével egyébként jogot szerzett a Csíkszeredán júniusban rendezendő Közép-európai döntőn való részvételre, ahol a két évvel ezelőtti bajnoki címének a megvédése a célja.

A világbajnoki vetélkedőn győztes csapat (balról Vásárhelyi Tamás és Kis János) a csűri tagjaival: Németh Sándor korábbi birkózó szövetségi kapitány, Bódayné Blaha Judit az MTK elnök-helyettese és dr. Dénes Tamás futballtörténész  (Fotó: a szerző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!