Sport

2014.05.30. 15:35

Gaál Levente hat aranyérmet szerzett

Zalaegerszeg - Ismét remek eredményekkel jelentkezett Gaál Levente, az EuropTec-Zalavíz ZÚK paraúszója, aki a látássérültek nemrég lezajlott országos ifjúsági sportversenyén hat számban is az első helyen végzett.

Kerkai Attila

Gaál Levente. A szorgalmas edzéseknek meglett a jutalma. Fotó: ZÚK

Korábban már írtunk róla, hogy Gaál Levente is nagy szorgalommal edz a ZÚK csapatával, és lelkesedése azóta sem csökkent. Horváth Tamás edző csoportjában készül ő is és egyre jobb időket ér el, ami biztató a számára. Az pedig pláne, hogy a minapi, a látássérültek számára megrendezett ifjúsági úszóbajnokságon Levente tavalyi eredményét is felülmúlva, minden vetélytársát legyőzve összesen 6 versenyszámban nyert aranyérmet. Először 25 méteren, majd 50 méteren álltak rajthoz a versenyzők, s Gaál Levente mindkét távon, nemcsak gyorsúszásban, hanem mellen és háton is a legjobbnak bizonyult a mezőnyben. Ezzel az eredménysorral nem meglepő, hogy az egerszegi fiatal kapta korcsoportja legeredményesebb versenyzőjének járó különdíjat is.

A versenyek pedig folytatódnak, így Gaál Levente a jövő héten a fogyatékkal élők szövetsége által kiírt nemzetközi viadalon áll rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!