Sport

2014.03.10. 18:24

42 balatoni település a futók idénynyitóján

Amennyire kézenfekvő, hogy az vitorlás szezon nyitányát a Balatonon rendezik, legalább annyira egyértelmű az is, hogy március második felében a futók számára is hagyományosan a tó hozza el a várva várt idény kezdetét.

Kerkai Attila

Minderről a 7. Spuri Balaton Szupermaraton szervezői tájékoztatták a sajtó képviselőit. Március 20. és 23. között, négy nap alatt közel 200 kilométert „nyelnek el” a versenyzésre a téli hónapok alatt kiéhezett lábak.

A 7. Spuri Balaton Szupermaraton Siófokról indul, az első etap célja pedig Fonyódon lesz 48,2 kilométer megtétele után. Másnap innen rajtol az újabb szakasz, s s ez érinti a zalai partszakaszt is, hiszen a cél az 52,9 kilométerre eső Szigliget. A harmadik napon Badacsonyból indul a mezőny, a táv 43,6 kilométer Balatonfüredig. A záró napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 50,7 kilométeres szakasszal ér majd véget az esemény, amely 42 balatoni települést érint.

A 7. Spuri Balaton Szupermaraton történetének érdekessége az, hogy a nőknél még sohasem tudott egyetlen győztes sem ismételni. A férfiaknál a címvédő Steib Péter, a nőknél pedig Gyebnár Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!