Sport

2014.01.09. 15:14

ZTE KK: felmentették a munkavégzés alól Völgyi Pétert

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának vezetése csütörtökön úgy döntött, hogy az együttes eredménytelensége okán felmenti a munkavégzés alól Völgyi Péter vezetőedzőt.

Kerkai Attila

 

Völgyi Péter szakmai rátermettségét nem kérdőjelezik meg... Fotó: Katona Tibor

Tény, hogy nem megy a ZTE KK-nak, hiszen legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat elveszített. Akadtak persze menet közben olyan találkozók, melyeken alakulhatott volna a zalaiak szempontjából éppenséggel fordított eredmény is.

Éppenséggel a sérülések sem kerülték el az együttest, de összességében mindössze egy találkozót sikerült az egerszegieknek megnyerniük ebben a periódusban

A legutóbbi, szombaton, hazai pályán megrendezett Sopron elleni összecsapást a hosszabbítás után bukta el a ZTE KK, melynek vezetése csütörtökön döntött úgy, hogy Völgyi Péter vezetőedzőt felmenti a munkavégzés alól. Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezetője egyben azt is jelezte, hogy a soron következő, Paks elleni idegenbeli találkozóra az eddigi másodedző, Heinrich Róbert készíti fel az együttest.

A döntés után beszéltünk Podlovics Péterrel, aki leszögezte: emberileg nagyon sajnálja, hogy ezt a lépést kellett megtenniük, de úgy érezték, hogy az eredményesség érdekében most ez lesz a legjobb megoldás.

-Völgyi Pétert remek szakembernek tartom, amit itt Zalaegerszegen is bizonyított - mondta a ZTE KK ügyvezetője. - A Szeged elleni vereség után viszont éreztük, hogy váltani kell. Nem feltétlen az edzőcsere volt az egyetlen alternatíva. A szombati, Sopron elleni vereség után pedig még nehezebb volt dönteni, ugyanis a csapat küzdött, az edző érezhetően motiválta az együttest, ráadásul a vereségben szerencsétlen játékvezetői ítéletek is közrejátszottak.

A szombati, Paks ellen találkozóra Heinrich Róbert készíti fel az együttest, de Podlovics Péter elmondta: napokon belül kinevezik a ZTE KK új vezetőedzőjét. Információnk szerint egy magyar és egy külföldi szakember is képben van, de mindenképpen olyan edző érkezik Egerszegre, aki ismeri a magyar kosárlabdát.

Völgyi Péter a Kecskemét elleni, az egyik bravúros győzelmet hozó találkozón figyeli a játékot Fotó: Katona Tibor

Völgyi Péter este elbúcsúzott az együttestől, akit ezt követően kérdeztük arról: meglepte-e a váltás, továbbá, szerinte ez volt-e az egyetlen megoldás, hogy a csapat eredményesebb legyen? A ZTE KK 2010-es bajnokcsapatának szakvezetője egyelőre csak röviden kommentálta a döntést.

-Igen, meglepett a dolog, viszont elfogadom a tulajdonosok döntését - hallottuk tőle. - A csapat a vártnál valóban gyengébben teljesített, voltak bravúros győzelmeink, de olyan mérkőzéseink is, melyeken nem sokon múlt, hogy a mi javunkra dőljenek el a mérkőzések. Az esti videóelemzést még én tartottam, ugyanis ezt a délelőtti edzés után még én hirdettem meg. Ezzel is segíteni kívántam még Heinrich Róbert és persze a csapat felkészülését a szombati, következő mérkőzésre.

Arra még kíváncsiak voltunk, szerinte meglepte-e a csapatot a döntés?

-Szerintem igen, sőt alaposan... - tette még hozzá Völgyi Péter, aki 2011 nyarán vette át ismét a ZTE KK szakmai irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!