Sport

2013.11.21. 14:40

A ZTK férfi tekecsapata a Neumarkt otthonában kezd

Újabb fontos fejezetéhez ér a 2013/2014. évi szezon a ZTEK-FMVas férfi tekecsapata számára, ugyanis az egerszegi csapat megkezdi a Bajnokok Ligája-szereplését. A megyeszékhelyiek szombaton az olasz KK Neumarkt otthonában kezdenek.

Kerkai Attila

A férfi tekézők Bajnokok Ligájában az első kört rendezik és a tét a legjobb nyolc közé kerülés lesz. A ZTK-FMVas a mezőny többi csapatához hasonlóan két találkozón harcolhatja ki a továbbjutást. Az egerszegiek mostani ellenfele nem lesz „ismeretlen” a ZTK számára, hiszen két magyar világbajnok is erősíti a Neumarkt sorait. Mi több, két volt egerszegi tekés, Kovács Gábor és Kiss Tamás. Főleg utóbbi játékos neve nőtt össze a zalai együttessel, hiszen tíz éven át volt erőssége a ZTK-nak, a májusi világbajnokságon pedig alapembere volt az aranyérmes férfi válogatottnak.

Nemes Attila csapatkapitány formája is egyre jobb és jobb lesz Fotó: Katona Tibor

– Erős ellenfélnek ígérkezik az olasz együttes – állapította meg az elutazás előtt Fehér László, a ZTK-FMVas játékos-edzője, aki meg is indokolta, miért. – A Neumarkt nemrég megnyerte az NBC Kupát és figyelve az eredményeit, a miénkhez hasonló átlagot teljesít. Ott van a csapatukban a két magyar világbajnok, akiket jól ismerünk és tudjuk, hogy mire képesek. Úgy utazunk Olaszországba, hogy szoros eredményben bízom, ami lehet akár győzelem, de vereség is. Felhívom viszont a figyelmet, hogy a továbbjutás két mérkőzésen dől el, s ezt kell nekünk is szem előtt tartani.

A ZTK csapatának formája a mostani szezonban a korábbiakhoz képest ingadozó, s ezt a szakvezetés sem titkolta. A bajnokságban két vereséget már elkönyvelt eddig a csapat, amely eddig nem volt jellemző rá, úgyhogy adódik a kérdés: mi a helyzet most, a formákkal? Fehér László kedvező hírekről számolt be.

– Azt gondolom, hogy elkezdtünk feljönni, vagyis a csapat egyre egységesebb, ami korábban éppenséggel hiányzott – válaszolta Fehér László. – Ráadásul úgy, hogy egyre jobbak az eredmények, így az átlag is. A csapat nagyon készül most erre az összecsapásra, s bízunk abban, hogy jó eredmény érünk el. Fel kell pörögnünk az év végére, hiszen hátra van még két bajnoki találkozónk és a mostani BL-csatának a visszavágóját is két hét múlva rendezik. Feladat tehát van, s nagyon bízom a csapat egyre sikerességében.

 

Nyolcan utaznak a mostani odavágóra (Botházy Péter, Farkas Sándor, Nemes Attila, Fehér Zoltán, Járfás Szilárd, Kozma Károly, Ostrom Bálint, és fehér László), ám azt a szakvezető elmondta: egy biztos, hogy nem a legjobb emberét fogja Kiss Tamásra " ráírni ". Azért, mert Kiss mostani formája alapján is bárkit megverhet a ZTK-ból, úgyhogy a pontokat a többi párharcból szeretnék kivenni az egerszegiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!