Sport

2013.10.05. 18:31

A ZTE KK nyerte a rangadót

Nyugat-dunántúli rangadóval kezdődött Zalaegerszegen a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 2013/2014. évi küzdelemsorozata.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK régi riválisát, a Falco KC Szombathely csapatát fogadta és nem maradt el az óriási harc, melyből egy végletekig kiélezett találkozón a zalaiak kerültek ki győztesen.

Zalakerámia-ZTE KK – Falco KC Szombathely 64-62 (14-16, 17-15, 14-13, 19-18)

Zalaegerszeg, 1700 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Boros.

ZTE KK: Boston 21/3, Gáspár 2, Plumb 4, Safford 14, Lekli 7. Csere: Kámán 9, Kovács Á. 5/3, Kertész -, Koma -. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

Falco KC: Tomic 11, Timberlake 13/3, Will 14/6, Harazin 6, Szabó M. 10. Csere: Bognár 2, Perl -, Simon L. 3,Simon K. - . Vezetőedző: Bencze Tamás.

A szokásos hangulatban kezdődött a találkozó, hiszen Szombathelyről is legalább kétszázan látogattak át a szomszédvárba a bajnoki nyitányra. Kissé kapkodó játék jellemezte az első perceket, de aztán a Falco nyugodott le előbb és kihasználta a zalaiak kihagyásait (4-14). Ekkor úgy tűnt, hogy végleg elléphet a Falco, azonban a ZTE KK védekezése összeállt, a lepattanókat is jobban kezdték el szedni a zalaiak.  Az egerszegiek szép lassan visszazárkóztak, a második negyedben pedig átvették a vezetést.  A Falco csapatában a nyaksérüléssel bajlódó Zagorac csak a kispadon foglalt helyet, s nagyon hiányzott  az ő játéka a szombathelyieknél.  Nem esett sok pont, s csak azért nem zalai előnnyel ért véget az első félidő, mert Timberlake egy utolsó másodperces triplával zárta le a játékrészt (31-31).

Fotó: Umberto Pezzetta

 

Keményen védekezett a két csapat, a zalaiak gyors indításokkal viszont újra el tudtak szakadni ellenfelüktől (39-33), de ez a lendület alábbhagyott. Elsősorban azért, mert a vasiak még agresszívebb harcmodorra tértek át, s hibára tudták kényszeríteni a zalaiakat, így bár nem esett továbbra sem sok kosár,  át is tudta venni a vezetést Bencze Tamás együttese (39-41). Teljesen nyílt volt tehát a harc és egyértelmű volt, hogy az a csapat nyer, amely higgadtabb tud maradni ebben a kiélezett helyzetben.

 

A pontokkal ugyanis nagyon szűkmarkúan bántak a csapatok, így amikor Szabó  két duplát is beerőszakolt,  48-53-ra lépett el a Falco. Öt perc volt volt ekkor vissza  a mérkőzésből, de Safford és Boston villant (54-53), majd a másik oldalon Timberlake (54-57), úgyhogy a „Ki nyer ma?” akár szombat esti kvízkérdésnek is beillett... Az utolsó perc 61-59-es zalai vezetéssel indult, aztán egyenlített a Falco, de Boston 10 másodperccel a vége előtt bevágta azt a  triplát, amely meghozta a sikert a ZTE KK számára az utolsó pillanatokig nyílt mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!