Sport

2013.09.14. 17:23

A sereghajtó otthonában nem tudott eredményes lenni a ZTE

A labdarúgó NB II hétvégi, 5. fordulójában szombaton patinás párosítás részese volt a ZTE FC, amikor a Fáy utcában a Vasas vendége volt. Sajnos a kék-fehérek szereplése ezúttal nem volt olyan eredményes, mint egy hete, amikor a Békéscsabát fogadták, szintén nagy múltú összecsapás keretében.

Varga Andor

Vasas SC-ZTE FC 2-0 (1-0)
Budapest, Illovszky-stadion, 1000 néző. Jv.: Lovas.
ZTE: Jahic – Kovács, Nánási, Máté, Nagy – Babati, Buzás (Pál, 82.), Szegleti (Grbic, 62.), Frizoni (Batista, 69.) – Kulcsár, Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal.
Gólszerzők: Gál (42.), Horváth (81.).

A találkozó első részében a Vasas birtokolta többet a labdát, a ZTE védelme azonban jól működött, így helyzet sem alakult ki kapuja előtt. A 18. percben Pavicevic műesésért kapott sárgát, majd két percre rá Zamostny 23 méteres lövése ment alig mellé. A játék nem volt szép, inkább a küzdelem dominált, melynek keretében Pavicevic a 29. percben éles szögből az oldalhálóba lőtt. Kiegyenlített játék után a Vasas felpörgette a félidő végét. A 42. percben Zamostny 28 méterről lőtt szabadrúgást, Jahic csak kiütni tudta az életerős próbálkozást, a kipattanót pedig Gál a kapuba pofozta, 1-0.

Denis Grbic a ZTE hétközi, Kaposvár elleni Ligakupa találkozóján. Az ő beállása sem hozott átütőerőt a zalai csapat játékába (Fotó: Katona Tibor)

Fordulás után is az első szezonbeli győzelméért küzdő, sereghajtó Vasas volt aktívabb. Az 54. percben Zamostny fejesét fogta Jahic, az 57. minutumban viszont már a ZTE előtt adódott helyzet: Pavicevic szöglet után alig fejelt mellé. A második játékrészben mindkét csapat nyíltabban focizott, több volt a helyzet és érdekesebb a játék. A 66. percben Dos Santos lövését védte Jahic. A 68. percben Kovács kecsegtető lövése pattant mellé hazai védőről, majd jött a második Vasas-gól. A 81. percben egy kényszerítő után Horváth az ötös jobb sarkáról rúgta a hosszú sarokba a labdát. Az utolsó perceket a győzelmet már zsebben tudó hazai gárda „lehozta” biztonságos mezőnyjátékkal.

Simon Antal: „Az első gól meghatározta a mérkőzés menetét, a Vasas attól kezdve őrizhette az eredményt, mi pedig nem tudtunk olyan energiákat mozgósítani, amik az egyenlítéshez elegek lettek volna. A második találat már csak ráadás volt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!