Sport

2013.08.17. 13:01

Két év múlva is ott lenne a Masters Világjátékokon

A Torinóban rendezett Masters Világjátékoknak dr. Muhoray Árpád személyében volt zalai résztvevője is.

Kerkai Attila

A ZTE SK veterán súlyemelője ötödik helyezést ért el súlycsoportjában. A világjátékok több sportág versenyeit foglalta magába, s ezen belül a nevezési szintet teljesítő versenyzők számára a 2013. évi masters súlyemelő világbajnokságon való részvételt is jelentette. Az 540 fős súlyemelő mezőnyben az M60-as férfi korcsoportban, a 105 kg-osok súlycsoportjában Muhoray Árpád az előkelő 5. helyet szerezte meg, 73 kg-os szakításával, 95 kg-os lökésével, így az összetettben elért 168 kg-os teljesítményével.

– A torinói világjátékokon 29 sportágban álltak rajthoz a versenyzők és a 2006-os téli olimpiának is otthont adó Torinó tíz napra a világverseny lázában égett, méghozzá szó szerint – mesélt kinti élmenyeiről dr. Muhoray Árpád, aki gyorsan magyarázattal is szolgált.

– A negyven fokos forróság ellenére ideális körülményeket biztosítottak a szervezők, nekünk súlyemelőknek például úgy, hogy a sportcsarnokhoz kirendelték a tűzoltóságot és a létesítmény tetejét, kupoláit vízsugárral hűtötték, enyhítendő a belső hőmérsékletet. Az ötödik helyezéssel elégedett lehetek, hiszen a mostani eredményem 8 kg-mal volt jobb az év elején elért, országos bajnoki címet hozó akkori teljesítményemnél.

 

A súlyemelőversenyek helyszínén, Torinóban Muhoray Áprád sportdiplomáciai feladatokat is ellátott


A súlyemelő versenyek mellett megtartotta éves ülését a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség Nemzetközi Masters Kongresszusa is 22 nemzet jelenlevő sportvezetőinek részvételével. Magyarországot e fórumon dr. Muhoray Árpád, a Magyar Súlyemelő Szövetség Masters Bizottságának elnöke képviselte. Döntöttek a következő évek masters világbajnokságainak helyszíneiről is, így 2014-ben Dániában, Koppenhágában, 2015-ben pedig az északi sarkkörön fekvő finnországi Rovaniemiben kerül majd sor a vetélkedésre.

– Remélem, hogy a következő két világbajnokságon is ott leszek majd és a szpíkerek ezeken a helyszíneken is erőlködni fognak a Zalaegerszeg szó számukra nem könnyű kimondásával, amikor a dobogóra szólítanak – tette még hozzá dr. Muhoray Árpád.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!