Sport

2013.08.11. 22:00

Jet-ski - Kell egy jó szervizcsapat!

Nagykanizsa - A dél-zalai város Csónakázó-taván szombaton és vasárnap rendezték meg a jet-ski országos bajnokság negyedik fordulójának futamait.

Zalai Hírlap

A Kanizsa Kupa név alatt futó esemény első napján, szombaton elsősorban az úgynevezett újoncok bizonyíthatták tudásukat, vasárnap pedig jöhettek a profikkal megspékelt, még keményebb erőpróbák.

Szombaton már a délelőtti órákban elkezdődött a vízi járgányok tesztelése, majd az éles futamoké volt a főszerep a nagykanizsai „kirándulóövezetben”. Ugyanakkor már az eseményt beharangozó múlt heti sajtótájkoztatón is volt róla szó: a hétvégére esős időt jósolnak a meteorológusok. És ez szombat délelőttre be is vált, vagyis az égi áldás beköszöntött. A viszonylag gyérebb érdeklődést ezzel próbáltuk magyarázni, illetve – kissé viccesre is véve a dolgot – állapították meg többen: biztosan a tévés magyar futballmeccs(ek) tartották otthon az embereket.

Persze az is lehet, hogy csak később ébredtek a nézők, csakúgy, mint jó néhány versenyző, elvégre többen csak a futamuk előtti pillanatokban adták le nevezéseiket. De leadták, és már pattantak is gépeikre, vélhetően a szervezők legnagyobb örömére, hiszen így még nagyobb létszámú mezőnyt tudtak elengedni az egyes rajtoknál.

Az igazi csemege vasárnap következett amikor már a délelőtti óráktól érkeztek a profik a tóra. Ekkor már a külhoni szó is gyakoribb volt a boxoknál, hisz a környező országokból is érkeztek versenyzők a helyszínre. A pontok megszerzésének azért is volt hatványozott jelentősége, mivel a kanizsai, negyedik bajnoki hétvége után csupán egy forduló lesz hátra a hazai pontvadászatban. Akkor a mezőny egy Pest megyei víztározóhoz költözik.

Az újoncok kategóriái között külön rangsorolták a férfi és női mezőnyt, illetve természetesen az sem mindegy az értékelés szempontjából, hogy a vízi szerkezetet hogyan ülik meg, pontosabban ülnek vagy állnak-e a jet-ski manőverezése közben a versenyzők. A szombat során volt aztán még flyboard freestyle elődöntőzés is (ennek keretében a jet-ski segítségével még a levegőbe is emelkednek az indulók), melynek szintén vasárnap volt a fináléja. Így a már említett profi futamokkal (és szebbnél szebb gépeikkel) is gazdag program várt nem csak a jet-skisekre, de a nézőkre is.

A házigazda klub, a nagykanizsai KAMSE „profija”, Dara Roland több kategóriában is rajtolt, és négy második hellyel gazdagodott vasárnap délutánig. Természetesen nagy segítségére volt ebben a technikai stábja, akik lelkesen dolgoztak, hogy versenykész állapotba hozzák a járgányát. Még a tankba töltött üzemanyag mennyiségére is külön ügyelve.
Az eredmények mindenesetre ezt az alaposságot igazolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!