Sport

2013.07.02. 15:58

Három arany a junior ob-n is

Zalaegerszeg - A szabolcsi megyeszékhely, Nyíregyháza adott otthont az országos junior (18-19 évesek) és az utánpótlás (20-23 évesek) atlétikai bajnokságának.

Bóbics László

A ifjúságiakhoz hasonlóan a junior zalai atléták sem adták három aranyéremnél alább. Alighogy elkezdődött a verseny, máris zalai elsőségnek örülhetett az egerszegi küldöttség.

Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC) már hetek óta hátfájdalommal küszködik. Orvostól orvoshoz járt, de a 18. születésnapját épp a bajnokságon ünneplő zalaegerszegi fiatalember a 110 m-es gátfutásban junior bajnok lett 14,09 mp-es egyéni csúccsal. Edzője: Kámán Ferenc.

Szűcs Valdó bár előzőleg sérüléssel bajlódott, de a junior bajnokságra felépült és 110 m gáton bajnoki címet nyert. Fotó: Katona Tibor

Aranyics Bence (Zalaszám-ZAC), aki nemrég mutatkozott be a felnőtt válogatottban, most 11,23 mp-t futott 100 m-en, amivel bronzérmes lett. Edzője: Szabó Gábor.

Kovács Benjamin (Keszthelyi VDSE) magabiztosan készült a bajnokságra, hisz tudta jó formában van. 1500 m-en remek taktikával, jó futással, magabiztosan győzött. 3;49,58 perces időeredménnyel. A 800 m-es síkfutóknál is rajthoz állt a keszthelyiek üdvöskéje, és 1;53,46 perces kiváló teljesítménnyel második helyen ért célba. Edzője: dr. Kardos József.

Horváth Lotti (Keszthelyi VDSE) hármasugrásban nyerte a zalaiak harmadik aranyérmét. Csikós József tanítványa 11,98 m-en ért talajt, s végre a sok bajnoki ezüst után arany ütötte a markát. Lotti 100 m-en 12,72 mp-es idővel nyert még egy ezüstöt is, 200 m-en pedig 4. lett 25,30 mp-es idővel.

Horváth Lotti és Kovács Benjamin két-két érmet nyert, közte aranyat is. Fotó: KVDSE

A Zalaszám-ZAC magasugrója, Gergely Hajnalka hozta az utóbbi időben jó formáját, és 165 cm-es teljesítménnyel ezüstérmes lett a junior ob-n. Edzője: Gergely Pál.

A 18-19 éves zalai atléták küldöttségének junior ob-n szerzett három aranyérme, valamint három ezüstje és egy bronza ezúttal is kiemelkedő teljesítmény, egyben bizonyítéka a zalaegerszegi és keszthelyi atlétika szervezettségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!