Sport

2013.06.19. 14:12

Zalai birkózók érmei a serdülők bajnokságán

Zalaegerszeg, Nagykanizsa - Csepelen rendezték meg a serdülő szabadfogású birkózók országos bajnokságát, ahol a zalai klubok versenyzői érmekkel tértek haza.

A .Kanizsai Birkózó Sportegyesület képviseletében három sportoló indulhatott. Közülük a második legkönnyebb súlycsoportban mérlegelő, vagyis a 42 kg-ososknál rajtolt Németh Márton ezüstérmet szerzett, a döntő előtt három győztes párharcon volt túl. Egyed Balázs 50 kg-ban az elődöntőig jutott, így harmadik lett, s hozzá hasonlóan ugyanígy bronzérmesként zárt Béli Attila, aki 69 kg-ban három győztes meccs után kapott ki sz elődöntőben.

A Zalaegerszeg csapatának színeiben a megyeszékhelyi Fitos Gergő a 69 kg-os kategóriában a diákolimpiai teljesítményét megismételve bronzérmet nyert. A 76 kg-os súlycsoportban Csapó Dániel az ötödik helyen végzett.

A tófejiek is kitettek magukért. Lakatos Márton az 54 kg-osok között végig remek teljesítményt nyújtott. A döntőben izgalmas mérkőzésen vereséget szenvedett, így végül a dobogó második fokára állhatott fel a tehetséges fiatalember.

A kanizsaiakat Szatmári Zsolt, a tófejieket Szanati József, az egerszegieket Gerencsér Zoltán edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik