Sport

2013.06.02. 09:24

Szoros versenyben nyertek a súlyemelők (fotókkal, videóval frissítve)

Zalaegerszeg - A Magyar Súlyemelő Szövetség kiemelt versenyeként rendezték meg szombaton a 43. Göcsej Kupa Nemzetközi Súlyemelő Versenyt, amely ezúttal két részből állt.

Kerkai Attila

A hagyományos csapatversenyt délelőtt tartották, melyen végül három klub öt csapata indult el, ugyanis a Tatabánya csapata csak a későbbi, egyéni viadalra érkezett meg.

A Göcsej Kupa évtizedek óta csapatversenyt takar, és tulajdonképpen ez jelenti a fő számot is ezen a napon, s így volt ez most is. Érdekesség, hogy a sorrendet nem a kilogrammok, hanem azok arányszáma (testsúly, súlycsoport, emelt kilogramm), az úgynevezett Sinclair-pontok adják. Így fordulhatott elő például, hogy ezúttal a Haladás tisztán nőkből álló csapata a harmadik helyen végzett a „fiús” együttesek előtt. A győzelmet a ZTE SK I. szerezte meg, méghozzá nagyon szoros versenyben.

A végeredmény: 1. ZTE SK I. (Szanati Szabolcs, Molnár Martina, Györkös Milán) 915,00, 2. Haladás I. 891,40, 3. Haladás női 874,76, 4. TK Domzale (szlovén) 826,34, 5. ZTE SK II. (Danicser Ferenc, Danicser Anita, Lichtnecker Dávid) 613,74.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!