Sport

2013.06.05. 15:10

Atlétikai nagyüzem: Zalaszám és WHC Kupa egy napon

Zalaegerszeg - Szombaton a 26. országos atlétikai vidékbajnokság helyszíne lesz Zalaegerszeg, melyet a Zalaszám Kupáért írtak ki. Emellett a fiatalok is pályára lépnek a WHC Kupa keretében, ugyanis a Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta országos döntőjét is itt rendezik.

Bóbics László

A verseny fővédnöke és névadó főszponzora, dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója jó érzéseit fejezte ki, hogy névadó főszponzora lesz a rangos versenynek.

- Eddig rendre pozitív visszhangja volt a rendezvénynek, s bízom benne, hogy idén is így lesz - mondta Szász Péter. - Annál is inkább, mert a verseny egyúttal válogató az atlétikai világversenyekre. Szeretném, ha támogatottjaink, a Zalaszám-ZAC ifjú sportolói is maradandót alkotnának.

- A verseny rendezésébe a Zalaszám mellett besegített az önkormányzat és a Magyar Atlétikai Szövetség is - ezt már Szakály István, a rendező Zalaszám ZAC menedzsere fűzte hozzá.

Ahogy tavaly, úgy az idén sem marad ki a magasugrás a programból a szombati vidékbajnokságon. Fotó: Pezzetta Umberto

Gyutai Csaba polgármester különdíjat, a MASZ pedig teljesítmény díjat tűzött ki a legjobbaknak.

A versenyen emlékeznek Marth Bélára, volt kiváló edzőre és dr. Schulek Ágostonra, a MASZ korábbi elnökére.

- A vidékbajnokság keretében rendezzük  meg 1995 óta a hagyományos Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta? országos döntőjét - fogalmazott Szakály István. - Ez a rendezvény ez idáig Dömők József, a Zelka Zrt.  tulajdonosa jóvoltából jöhetett létre. Sajnálatos halála után Tóth Zoltán,  a WHC Kft.  cégtulajdonosa vette át a stafétabotot, s idén már az ő jóvoltából folytathatjuk a 10-12 évesek országos versenyét.  Az atlétapalánták 60 és 800 m-en versenyeznek a vidékbajnokság keretében és versenyüket  Dömők József emlékére rendezzük.

 

"Pörgős"  verseny ígérkezik június 8-án a Városi Sportcentrumban, ugyanis 16 órakor kezdődnek a küzdelmek és nagyjából fél nyolc körül érnek véget. A pályán tehát nem lesznek üresjáratok, ami a nézők számára is vonzó lehet, s remélik is a szervezők, hogy az atlétabarátok sokan kísérik majd figyelemmel a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!