Sport

2013.06.01. 20:03

A ZTE FC és a Haladás II. remek mérkőzéssel zárta a szezont (fotókkal, videóval frissítve)

Zalaegerszeg - Az utolsó mérkőzését játszotta szombaton a ZTE FC labdarúgó csapata az NB II Nyugati-csoportjában a 2012-2013. évi bajnokságban. A záró fordulóban a zalaiak ellenfele a Haladás II. együttese volt, és egy remek mérkőzésen döntetlennel zárult a „kisrangadó”.

Kerkai Attila

ZTE FC -  Haladás II. 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg 1848 néző. Jv.: Farkas (Hofbauer, Hima Andrea).

ZTE FC: Jahic – Kocsárdi, Nánási, Bogunovic, Nagy Z. - Hajdú (Budovinszky, 89.), Máté – Babos, Szegleti (Kovács G., 76.), Frizoni (Tiskevic, 69.) – Pavicevic. Vezetőedző: Simon Antal.

Haladás II.: Dombó – Szeles, Devecseri, Füredi, Dallos – Halmai (Jagodics, 89.), Jancsó, Medgyes – Grabant (Böcsföldi, 65.), Kulcsár, Németh. Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerzők: Nánási (50.), illetve Kulcsár (7.).

Kiállítva: Kulcsár a 80., Füredi, a 91. percben.

Két alapemberét, Simonfalvit és Seyét eltiltás miatt eleve nélkülöznie kellett a zalaiaknak ezen a találkozón, így nem jött éppen jókor az, hogy a péntek esti edzésen Denis Grbic is megsérült. A szombati  mérkőzésen tehát rá sem számíthatott Simon Antal vezetőedző, amely komoly érvágást jelentett, hiszen a vasiak fiatalokból álló együttese ütőképes csapatnak  számított  az NB II-ben. A találkozón pedig igazolta is mindezt. A ZTE FC egyértelműen sokkal támadóbban kezdte a mérkőzést, de a 7. percben már a Haldás II. vezetett: szöglet után Kulcsárhoz került a labda, aki középről, 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1. Az egerszegiek továbbra is többet birtokolták a labdát, akadtak szép támadásai, de ekkor is látszott, hogy a vasiak fiataljai remekül hozzák fel a labdát és ami a legfontosabb, hogy nagyon gyorsan. A 18. percben Hajdú kapáslövése a kapufán csattant, aztán a 27. percben Grabant mélységi passz után szép cselek után hozta szinte kihagyhatatlan helyzetbe Némethet, de Jahic óriási bravúrral, lábbal hárított. A 33. percben aztán Szegleti kapáslövését fogta a vasi kapus, majd megint Jahicnak akadt dolga Medgyesi lövésénél.

Az első félidő mozgalmas  játékot hozott,  a folytatásban a ZTE-nek már gólokat kellet volna lőnie, hogy fordítson. A szünetben nem volt csere, de nem is indokolta ezt semmi, aztán az 51. percben Kocsárdi beadására érkezett Nánási, aki a kapust megelőzve, 7 méterről fejelt a kapuba, 1-1. Továbbra is hajtós mérkőzést láthattunk, amit senki sem bánt és az egerszegiek  többet támadtak. Azt  is meg kell jegyezni, hogy a Haladás taktikusan és  szépen futballozott és a félidő derekától megint egyre többször  tudott gyors kontrát vezetni. A 76. percben Németh lövését ütötte ki Jahic, majd 78. percben Pavicevic lőtt kapufát, az ismétlésből pedig Tiskevic lövésére visszaért a kapuba Dombó és elakadt benne a gólba tartó labda. Aztán vita támadt a kispadon környékén, a végeredmény: a lecserélt Kulcsárt kiállította a játékvezető és Tóth Lászlót, a Haladás II. vezetőedzőjét is elküldte a kispadtól.  Izgalmas percek zárták a találkozót, melyen   még egy kiállítás történt vasi oldalon, amikor Füredi a második sárga után mehetett zuhanyozni. Végül maradt a döntetlen és ezzel a a ZTE FC a 4. helyen végzett a Nyugati-csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!