Sport

2013.05.29. 08:00

ZTE FC-Haladás II.: szombaton 19.30-kor

Zalaegerszeg - Módosul a labdarúgó NB I utolsó fordulójának programja, s így változik az NB II Nyugati-csoportjában rendezendő ZTE FC-Haladás II találkozó kezdési időpontja is. A találkozót szombaton az eredetileg kiírt 18 óra helyett 19.30 órától rendezik meg.

Kerkai Attila

Szerdán vált hivatalossá a módosítás, ugyanis az MLSZ versenybizottsága ekkor hagyta jóvá a változtatást, melynek hátterében egy kérés állt. Az NB I utolsó fordulójában eredetileg vasárnap rendezték volna a Haladás-Bp. Honvéd csatát, ám miután ettől, és az MTK-DVSC találkozó eredményétől függ a harmadik helyezés sorsa, ezért az MLSZ szombat 16 órára helyezte át a Hali-Honvéd mérkőzést.

A szombathelyi klub ekkor fordult a ZTE FC elöljáróihoz. A vasi klub vezetői szeretnék, ha szurkolóik megtekinthetnék a Haladás II. évadzáró mérkőzését is, és ezért azt kérték, hogy az egerszegi találkozót helyezzék át szombaton 19.30 órára. Az MLSZ pedig jóváhagyta mindezt.

- Remélhetőleg így még több néző foglal majd helyet a lelátón - ezt Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője mondta, amikor arra kértük, indokolja meg, miért mentek bele a változtatásba. - Mi egy jó mérkőzésben bízunk, ahol lesz szurkolás is, és azt gondolom, hogy a sportszerűség is azt diktálta, hogy belemenjünk a módosításba, ami a két klub közötti jó kapcsolat ápolásában sem elhanyagolható szempont.

Az mindenesetre érdekes kérdésnek tűnik, hogy vajon akkor is belement volna a változtatásba a ZTE, ha mondjuk ezen a találkozón múlik az osztályozó nélküli bennmaradása? Ezt természetesen feltettük az ügyvezetőnek is.

- Szerintem akkor sem lett volna akadálya ennek - válaszolta Dézsi Attila. - Azt gondolom, hogy a szurkolóink is talán többen jönnek ki az esti mérkőzésre, és egyébként is: sokan kérték már, hogy a másodosztályban is kezdődjenek a hazai találkozóink későbbi időpontban. Most szombat lesz, vagyis munkaszüneti nap, így lemérhetjük, hogy valóban érdemes-e elgondolkodni a későbbi meccsidőpontokon a jövőben.

Simon Antalnak, a ZTE FC vezetőedzőjének sincs kifogása a későbbi kezdés ellen, hiszen így több néző várható a stadionba. Együtteséből a piros lapos Seye és az 5. sárgája után eltiltott Simonfalvi kihagyja a szombati találkozót. Illetve vannak sérültek is: Pavicevic térde bedagadt, a legutóbbi, kozármeslenyi találkozón pedig Nánási és Máté szerzett sérülést, és nem is edzettek a héten. De bíznak felépülésükben.

Jegyelővétel Szombathelyen is

Nem csak a helyszínen, hanem Szombathelyen is lehet belépőt vásárolni az összecsapásra, pénteken 15 és 18 óra között a Rohonci úti pénztárakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!