Sport

2013.03.26. 15:30

A kanizsai tornászok bajnoki címe

Nagykanizsa - A közelmúltban rendezték meg a tornászok diákolimpiai országos döntőjét. Remek kanizsai siker született, ugyanis az alsó tagozatos fiúknál a dél-zalaiak nyakába került az aranyérem, ezen felül egy bronzot is hazahoztak a felsős lányok.

Kerkai Attila

Budapesten a sportegyesületi  igazolással is rendelkező tornászok országos diákolimpiáján a nagykanizsai  Zalaerdő  Torna és Természetjáró DSE tornászai vettek részt, akik most természetesen iskoláik színeiben szerepeltek.  Nagykanizsáról két intézmény harcolta ki az indulás jogát, a  Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola az alsó tagozatos fiúknál, míg a  Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola a felsős lányok küzdelmében képviselte a zalai színeket.

Érthető a kanizsai diákok öröme és boldogsága: a lányok bronzérmesek lettek, a fiúk viszont nem találtak legyőzőre. Fotó: Kerkai Attila

Méghozzá nagyszerűen, ugyanis a  fiúk a diákolimpiákon két éve veretlen debrecenieket legyőzve  a dobogó legfelső fokára állhattak.  A  Németh Lajos, Németh Vilmos, Tuboly Dániel, Molnár Simon és Szakonyi Máté által alkotott csapat sikere azért is figyelemre méltó, mert húsz esztendeje nem tudott diákolimpián győzni kanizsai csapat.  A felsős leányoknál a zrínyisek  a korosztály  legfiatalabb átlagéletkorú együttessel szerepeltek és  Vastagh Sára, Gémesi Vivien, Soós Csenge, Kovács Csenge, Hajmási Lili, Hajdu Zsófia összetételű csapatuk bronzérmet nyert, amely szintén remek eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!