Sport

2013.02.26. 17:07

ZTE FC: kételyek a rajt kapcsán, de szerdán biztosan játszanak

Zalaegerszeg - A szombaton elmaradt mérkőzését pótolja szerdán (15.00) a ZTE FC labdarúgó csapata, de fél szemmel már a vasárnapi NB II-es nyitányra is figyelnek a zalai klubnál. Keddi állás szerint ugyanis erősen kétséges, hogy meg lehet-e rendezni a Győri ETO FC II. elleni találkozót a ZTE-stadionban.

Kerkai Attila

Röviden: az időjárás közbeszólt. Igaz ez a ZTE FC és a szlovén második ligás Zavrc tervezett felkészülési mérkőzésére, hiszen olyan mennyiségű hó esett  péntekről szombatra virradóan, hogy a találkozó kezdetéig képtelenség lett volna letakarítani a műfüves pályát. A létesítmény dolgozói persze munkához láttak, így a szombat késő délutáni találkozókat már meg tudták rendezni.

Jelen pillanatban hasonló veszély nem fenyeget, így a ZTE FC és a Zavrc szerdán 15 órától  megmérkőzik egymással. Ez lenne tehát a vasárnapi, az NB II Nyugati-csoport tavaszi nyitányának főpróbája, melyben a ZTE FC vasárnap (14.30) a Győri ETO FC II. együttesét látja vendégül. Viszont kedden erősen feltételes módban beszélt mindenki a zalai klubnál a mérkőzésről, amikor azt tudakoltuk, meg tudják-e rendezni? Dézs Attila ügyvezető gyorsan vázolta is a pillanatnyi helyzetet.

- Ha az időjárás nem változik, akkor szinte biztos, hogy a stadionban nem tudunk játszani  - kezdte a legrosszabb forgatókönyvvel. - A  hét végén lesett nagy mennyiségű hó ugyan a pálya egyik felén elolvadt, de a déli, fedett lelátó árnyékában megmaradt, géppel rámenni viszont nem lehet a játéktérre. Az  olvadás és a kiadós eső  pedig teljesen eláztatta a gyepet, gyakorlatilag víz alatt van.

A február eleji ZTE FC-Videoton Magyar Kupa-találkozót sokan féltették, hogy meg lehet-e rendezni, végül, ha nem is ideális körülmények között, de játszottak a csapatok. Az akkori helyzet mégis jobb volt a mostaninál, hiszen egyelőre nem alkalmas a pálya a játékra. Fotó: Pezzetta Umberto

Egyébként hasonló a helyzet több magyarországi stadionban, például a Haladás-Siófok NB I-es mérkőzés is függőben van. Az MLSZ ajánlása viszont az, hogy mindenképpen legyen mérkőzés, ezért, visszatérve a ZTE FC-Győr II. találkozóhoz, még az is megeshet, hogy a műfüves pályán rendezik.

- Ehhez előbb meg kell kérnünk az ellenfél beleegyező nyilatkozatát, melyet kikérünk és annak birtokában tudjuk csak engedélyeztetni a szövetségnél a módosítást  - folytatta Dézsi Attila. - Ebben az esetben is majd a játékvezető dönti el, hogy a stadionban, vagy tényleg a műfüvön engedélyezi-e a találkozót. Utóbbi esetben viszont a rendőrségnek  nyilatkoznia kell, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy nézők is megtekintsék a találkozót. Nyilvánvaló: a műfüves pálya körül nincsenek meg a feltételek a zavartalan rendezéshez. Most minden attól függ, hogy végre eláll-e az eső és péntek környékén talán már konkrétumokat is mondhatunk.

Sokan kérdezhetik, mire ez a nagy sietség, miért nem tolják el egységesen egy héttel a rajtot? Mindezt csak az MLSZ teheti meg, azonban eleve sűrített a program. Június 2-ig be kell fejeződnie a bajnokságoknak az NB II-től a megyei szintig. Méghozzá azért, mert átszervezik a következő évi pontvadászatokat és a kiesés, valamint a felkerülés kérdése is sok esetben osztályozókon dől el, melyekre még szintén sort kell keríteni júniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!