Sport

2013.02.16. 10:18

Veretlenül lettek másodikak a zalai rendőrök

Minden évben hagyományosan februárban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendezi meg az egykori rendőri vezető tiszteletére a Forgács László Labdarúgó Emléktornát.

Forgács László 1949. szeptember 13-án született Garadnán, 1969-ben érettségizett Sátoraljaújhelyen. A BM Tartalékos Tiszti Iskolára került, ahonnan 1971-ben alhadnagyként szerelt le. Rendőri szolgálatát 1972. február 1-jén kezdte a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon nyomozó alhadnagyként. Később vizsgálóként, majd megbízott alosztályvezetőként dolgozott. A Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán 1980-ban szerzett diplomát, munkájának elismeréseként 1983-ban megkapta élete első vezetői beosztását, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője lett. Egy évvel később már a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság élén dolgozott. 1991-ben előbb a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének helyettese, majd 1991. december 1-től a megye rendőrfőkapitánya lett. 1993-ban addigi tevékenysége és a megye rendőri egységeinek elismeréseként a Belügyminiszter rendőr ezredessé, majd 1996. december 4-én a Magyar Köztársaság Elnöke országos rendőrfőkapitánnyá nevezte ki – ezzel egy időben kapta meg a Belügyminiszter javaslatára rendőr vezérőrnagyi kinevezését is. 1998. július 16-án beosztásából felmentették, nyugdíjas éveit 2000. április 2-ig – tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig - a hidegvölgyi kertben töltötte.

Élete folyamán mindvégig aktívan segítette a rendőrök sportmunkáját, melybe – a szervezés mellett – versenyzőként is szívesen bekapcsolódott, focizott és lábteniszezett.

Idén tizenharmadik alkalommal, február 9-én Tiszaújváros adott otthont a tornának, amelyen 11 csapat vívott sportszerű mérkőzéseket. A küzdelmek két csoportban zajlottak, a zalai csapat a csoportmeccsek végén veretlenül és pontveszteség nélkül állt az élen.

Csoportmérkőzések egyike

A döntőt a másik csoport első helyezettjével, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapatával játszották a zalaiak, amelyen mindkét csapat inkább a biztonságos védekezésre törekedett. Az összecsapás gól nélküli eredményt hozott. A büntetőrúgásokban az ellenfél csapata kerekedett felül, a zalaiak azonban egyet hibáztak, amely így a második helyet hozta a zalai rendőröknek.

A vándorserleg idén így a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapatához került, míg a képzeletbeli dobogó második fokára a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata állhatott fel, a harmadik helyezést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte el.

A ZMRFK csapata

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagjai:

- Németh István r. törzszászlós,

- Tóth József közalkalmazott,

- Czilinger Csaba r. őrnagy,

- Szekunda Jenő r. őrnagy,

- Sánta Tibor r. főtörzsőrmester,

- Lágler Róbert r. alezredes,

- Kerese Róbert r. törzszászlós,

- Marton Péter ny. r. főtörzszászlós,

- Szolár Róbert r. alezredes,

- Sznopek Zoltán r. alezredes.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!