Sport

2012.11.23. 19:10

Zala megyei foci: Kik "telelnek" az élen?

Zalaegerszeg - Az utolsó őszi fordulót rendezik a labdarúgó megyei bajnokságban. Mindkét osztályban nyitott még a kérdés, vajon ki „telelhet” az élen, ugyanakkor az is igaz: a jelenlegi listavezetők erre a leginkább esélyesek.

Kerkai Attila

Az I. osztály őszi hajrájában gyakorlatilag felváltva vezetett a Zalaszentgrót és a Lenti TE, mivel közben mindketten botlottak. Az utolsó forduló előtt a Szentgrót áll az élen, de előnye csak 1 pont a Lenti TE-vel szemben.

S hogy ki lesz az őszi bajnok? Ezt a kérdést Rózsa Lászlónak (Zalaszentgrót) és Hermán Istvánnak (Lenti TE) is feltettük.

– Nem vagyok jós, de kétségtelen, hogy a mi kezünkben van a döntés – válaszolta Rózsa László, aki csapatával vasárnap Pókeszepetken vendégszerepel. – Nem szeretnénk hibázni, hiszen lélektani szempontból sem mindegy, hogy a téli szünetben mi birtokoljuk az őszi bajnok titulust vagy sem. Pókaszepetken viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, hiszen vendéglátónk rendelkezik rutinos játékosokkal és a két település közelsége is külön rivalizálást, motivációt takar.

A megyei I. osztályba a Lenti TE (Sebők József „trükköz") a második helyről várja a zárást és hazai pályán szerepel. Fotó: Pezzetta Umberto

A Lenti TE szombaton fogadja a Páterdombot, ezen a találkozón abszolút esélyes a hazai együttes.

– Most a Szentgrótnak van nagyobb esélye az őszi bajnoki címre, hiszen legutóbb Gellénházán kikaptunk – kezdte Hermán István, az LTE szakvezetője. – Az első félidőben a hazaiak, később mi voltunk a jobbak, több helyzetünk is volt. Most szombaton hazai pályán nyernünk kell és ha nem mi leszünk az ősz bajnoka, összességében az sem csalódás. A szezon kezdetén ugyanis látatlanban is aláírtam volna, hogy a félidei zárás előtt egy fordulóval a másodikok vagyunk 13 meccsből 31 pontot gyűjtve. Persze bosszantó, hogy nem mi várhatjuk az élről az utolsó fordulót, de minden csapatnak van egy vagy két rosszabb meccse a bajnokság során, s az már lutri kérdése, hogy ki hogyan jön ki ezekből.

A II. osztály Déli csoportjában jelenleg a Kiskanizsa is második (fehérben a kapitány, Csordás Máté cselez), viszont idegenben zárja az őszi szezont. Fotó: Szakony Attila

A II. osztály Északi-csoportjában a Cserszegtomaj két legutóbbi mérkőzését is elveszítette, így most a Gyenesdiás az első 3 pont előnnyel. Amennyiben szombaton legyőzi a Vonyarcvashegyet, marad is az élen. Ha nem, úgy várhatja a vasárnapot, hiszen a cserszegiek akkor látják vendégül az FC Keszthelyt és ez a meccs határozhat az elsőségről is. A Déli-csoportban a Letenye vezet 2 ponttal a Kiskanizsa előtt. A jóval előrébb tartó letenyeiek vasárnap a Gelsét fogadják, míg a Sáskák az Újudvar vendégei lesznek, de így is ők az esélyesek.

Ezek is érdekelhetik