Sport

2012.11.16. 15:21

F-1: ismét Amerikában a mezőny

BudapestMadrid - A nagy fogadóirodák többsége szerint a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull pilótája a legnagyobb esélyese az idei Forma-1-es világbajnokságnak.

MTI

Az As című spanyol sportnapilapban közölt írás szerint az egyik fogadóiroda 1 euróra 1,28-at fizet, amennyiben a német autóversenyző megvédi a címét. A spanyol Fernando Alonso végső sikere esetén 3,75 eurót nyerhet a fogadó. A hét végén az Egyesült Államok Nagydíját rendezik meg a texasi Austinban. Amennyiben Vettel győzne, 2,25-öt lehet nyerni,   Alonso futamgyőzelméért 5,5, míg a brit Jenson Button (McLaren) és az ausztrál Mark Webber (Red Bull) diadaláért már 11 euró jár.  Két futammal a zárás előtt Vettel tíz ponttal vezet Alonso előtt a pontversenyben, a vb-cím sorsába más pilóta már nem szólhat bele.
A hét végén Austinban  új pályán köröznek majd a pilóták. Az öt évvel ezelőtti Indianapolis-i,   a legutóbbi Egyesült Államok-beli futam óta nem rendeztek versenyt az USA-ban. A  Circuit of The Americas 56 körös Egyesült Államok Nagydíja vasárnap helyi idő szerint 13 órakor (Európában ez 20 óra) veszi kezdetét Austinban.

Címkék#Forma-1#F-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!