Sport

2012.11.05. 21:35

A címvédő Aquaprofit NTSK-nak még kell pár forduló, hogy megnyugodjon

Nagykanizsa - A megkurtított NB I-es sakk csapatbajnokság harmadáig értek az együttesek. A bajnoki címvédő, és 25 pontjával egyben listavezető Aquaprofit NTSK idehaza a vártnál kisebb arányban nyert a hét végi fordulóban.

Kerkai Attila

Aquaprofit NTSK– Kecskemét 7,5:4,5

Eredmények (elöl a hazaiak): Ivanisevic–Tésik döntetlen, Ribli–Hajnal 1:0, Bánusz– Kiss P. döntetlen, Bérczes– Soós Á. döntetlen, Flumbort–Varasdy 0:1, Medvegy– Siklósi 1:0, Galyas– Varga K. döntetlen, Gara T. –dr. Erdélyi 1:0, Bodó–Vámos 1:0, Krutti–Keresztes 1:0, Kántor–Sárosi döntetlen, Zsirai P.–Kovács A. 0:1.

A bajnoki címvédő a sereghajtó együttest fogadta, s ahogy a kanizsaiak tartottak tőle, korántsem alakult simán a találkozó.

– Kezdeném azzal, hogy az MLTC elleni 10:2-es nyitásunk rendkívül jó volt, a Pénzügyőrrel szembeni győzelem a várható arányt hozta, picit talán a kecskemétiek ellen most lezajlott találkozónk lett gyengébb – kezdte értékelését Papp Nándor csapatvezető. – Roppantul sajnáljuk a két elveszített partit, különösen Zsirai Péterét, akinek ez a találkozó egyben a bemutatkozása volt az NB I-ben.

– Számíthat még az együttes olyan váratlan helyzetre, mint amilyen a bács-kiskuniak elleni tartalékos felállás volt?

– Tartottunk legutóbbi ellenfelünktől, mert tisztában voltunk azzal, hogy a teljes őszünk sem lesz egyszerű, hiszen számos játékosunknak egyéb kötelezettségei voltak, illetve vannak. Így például a következő, BEAC elleni meccsünk sem lesz egyszerű idegenben. Jóval tisztább képet kaphatunk az ötödik forduló után, s ha akkor is az élen állunk, akkor már nyugodtabbak lehetnénk. A helyzet most is azért érdekes, mert a jelenleg fél ponttal mögöttünk álló Paks adja nekünk az ellenfeleket. Emellett van még egy lényeges pont: a Paksot a tavasszal mindenképp le kell győznünk.

– Szóval nem visszafelé, sokkal inkább előre kell tekinteni...

– Azért hadd mondjam el: ha vasárnap egy jobb csapat jött volna, bizony akár bajban is lehettünk volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!