Sport

2012.09.24. 17:03

NB III.: A zalai csapatok sikereikkel tartják a lépést a mezőnnyel

Zalaegerszeg - Remek hét végéje volt az NB III-as zalai labdarúgó csapatoknak. Mindhárom együttesünk nyert, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen négynél kevesebb gólt egyikük sem lőtt.

Kerkai Attila

A ritka alkalmak egyikének tekinthető, amikor az NB III-ban arról számolhatunk be, hogy mindhárom zalai résztvevő nyer az adott fordulóban. Ezúttal viszont örömmel számolhatunk be róla: nemcsak, hogy nyertek csapatink, ráadásul nagy fölénnyel.

Az NTE 1866-Horváth MÉH csapata például 7-1-re győzött hazai pályán a Komárom ellen, ami akkor is értékelendő, ha az egyik újoncról van szó. Azt persze gyorsan hozzá kell tenni: a Komárom úgy tűnik kilóg az osztályból, hiszen hat forduló után még csak pontot sem szerzett és 2-29-es a gólkülönbsége.

- Egyetlen negatívuma van ennek a találkozónak, hogy Cs. Horváth Gábort kiállították - hallottuk Koller Zoltántól, az NTE szakvezetőjétől. - Én egy kicsit erősnek is éreztem az ítéletet, nálam legfejlebb sárgát ért volna a rossz belépő, de szerencsére ez sem zavart meg bennünket. Az kétségtelen, hogy ellenfelünk gyengébb játékerőt képviselt, annak viszont örülök, hogy jól játszottunk. A három duplázó, László Roland, Nagy Tamás és Babati Tamás kiemelkedően futballozott.

Hasonló szavakkal értékelte csapata teljesítményét Dobos Sándor, a Tarr Sprint Andráshida edzője is, aki szintén nagyon elégedett volt. Együttese a Lombard Pápa II. együttesét verte 4-0-ra.

 

- Nagyon jól jött ez a siker is, ráadásul végig irányítottuk a mérkőzést, ami jó játékkal párosult - foglalta össze a leglényegesebbeket a szakvezető. - A gólokon kívül további helyzeteket dolgoztunk ki, s aminek nagyon örültem, hogy Tötök Tamás is eredményes volt. Persze az élre a triplázó Tóth László kívánkozik, de itt kell megjegyeznem: ugyan nem szerzett gólt, de mezőnymunkájával és játékával Vittman Ádám is kitűnt, hiszen folyamatosan lekötött egy embert.

A meglepetést a Hévíz szolgáltatta, ugyanis a fiatal átlagéletkorú csapat Répcelakon nyert 5-2-re. Lázár Szilveszter edző ugyanakkor reálisan értékelt, hiszen elmondta: az első félidőben csapata valahol máshol járt...

- Az előző heti győztes találkozó talán talán kevésbé voltunk ott fejben, de a második félidő szerencsére a miénk volt, végig kézben tartottuk az irányítást - mondta Lázár Szilveszter. - Az egyenlítés után valósággal átrohantunk ellenfelünkön, s azt gondolom, hogy nagyon fontos három pontot szereztünk.


A mostani három győzelem azért jött jól a zalai csapatoknak, mert a mezőny alaposan besűrűsödött, s minden egyes pontnak megnő a jelentősége. Az NTE, a Hévíz és az Andráshida is lépést tart tehát a mezőnnyel. Egyedül az éllovas és még százszázalékos Balatonfüred lépett meg a többiektől, ám a második és a tizedik helyezett között alig van különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!