Sport

2012.09.04. 18:20

Ismét összegyűltek a szenior teniszezők

Keszthely - A hagyományoknak megfelelően a tanévkezdéssel egy időben a szenior teniszezők vették birtokukba a város teniszpályáit.

Góth Imre

A világ 15 országából érkeztek a 35 év feletti férfi és női teniszezők, hogy részt vegyenek a 36. Nemzetközi Szenior Tenisz Bajnokságon. A 260 induló közt 80 magyar van, a többiek például Ausztráliából, Olaszországból, Németországból, Lengyelországból, Csehszlovákiából és Romániából érkeztek a Balatonpartjára. Az ITF I-es besorolású zalai versenyen magas ranglistapontok szerezhetők, de sokaknak ezúttal azért is „útba esett” Keszthely, mert innen utaznak tovább szombat reggel Horvátországba, hogy részt vegyenek a 60 év felettiek ott sorra kerülő világbajnokságán. Ezért a rendező, a Magyar Veterán Teniszezőkért Szövetség pénteken és szombaton is tart majd díjkiosztó ünnepséget. Számos érem és trófea vár egyébként gazdára, elvégre férfi és női egyesben és párosban, valamint vegyespárosban is tíz korcsoportban állhatnak majd dobogóra a legjobbak.

A versenyek a héten minden nap 8 órakor kezdődnek a hotel Helikon, a Helikon TC és a Hotel Via teniszpályáin. A legerősebb mezőny a 35 éves korosztályban, míg a legnépesebb a 65 éveseknél indult. A versenyzők között ott van Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke és Pintér Mária is. Utóbbi 11 szeres világ- és 24 szeres Európa- bajnok. A különböző világranglistákon előkelő pozícióban jegyzett többi versenyzőről már nem is beszélve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!