Sport

2012.09.13. 17:37

Harmadikak voltak, de a legjobbak Zalából

Zalaszentgrót - A Zala-Somogy közös női kézilabda-bajnokságban a Zalaszentgróti Női Kézilabda Club a harmadik helyen végzett, így bronzérmet szerzett. A zalai csapatok közül viszont ők érték el a legjobb helyezést, s máris itt a folytatás.

Bóbics László

- Nagyon erős bajnokságban szerepeltünk - kezdte Császár Renáta a Zalaszentgróti Kézilabda Club játékos-edzője.

- Minden mérkőzésre nagy odafigyeléssel készültünk és küzdöttünk, melynek meg is volt az eredménye. Elmondhatom, hogy a csapat valamennyi tagja óriási energiákat mozgósított és ami még nagyon fontos, csapatként nagyszerűen funkcionáltunk. Ezek az erények nélkülözhetetlenek voltak a sikerhez a több kiváló csapatot felvonultató mezőnyben. Az edzések mellett év közben több olyan összejövetelt tartottunk, amelyeken az egymás iránti tiszteletet és az összetartozást nagyszerűen erősítették.

- Csak a tapasztaltabb játékosokra építettek?
 
- Nem, ismét sikerült néhány fiatal tehetséget találni és felkarolni. Reméljük ez a folyamat nem szakad meg, s kiépül egy olyan utánpótlás bázisunk, amely meghatározó lehet a város női kézilabdáját illetően. A bajnoki éremátadáson elismerést kapott az év felfedezettje, Molnár Jázmin. Ez nagy elismerés a fiatal játékosnak, s reméljük lesznek még olyanok, akik szeretnék követni a remek kézilabdást.


 
- A hét végén kezdődik az újabb bajnokság. Felkészültek?
 
- Örömteli, hogy a Zala-Megyei Kézilabda Szövetséggel Zalaszentgróton közösen sikerült egy felkészülési tornát szervezni. Ez a rendezvény remekül szolgálta a ráhangolást, s olyan szurkolótáborunk van, amelyet nagyon sok csapat megirigyelhet. Szurkolásukkal hozzásegítettek minket a jó eredmények eléréséhez.
 
Kíváncsiak voltunk arra is, mit szól a sikerhez Mazzag Albert a Zalaszentgróti Kézilabda Club elnöke.

- Minden elismerésem a lányoké, s gratulálok a gárda valamennyi tagjának a megyei bajnoki címért. Köszönettel tartozunk azoknak a sportbarátoknak, támogatóknak, akik a háttérben is sokat dolgoztak azért, hogy a csapat eredményesen tudjon szerepelni. Ez azért is örömteli dolog, mert a városban ez az egyetlen olyan női klub, amely biztosítja az asszonyok és a lányok sportolását. Reménykedünk abban, hogy ha az anyagi lehetőségeink biztosítva lesznek, és az utánpótláscsapat is szépen fejlődik, így jövőre megcélozhatjuk az NB II-es szereplést is.

A Zala-Somogy megyei közös női bajnokság mezőnyében a Zalaszentgrót mellett az Egerszegi KK, a Vonyarcvashegy, a Lenti Gó-Na, a Botfa és az N. Izzó SE is tagja Zalából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!