Sport

2012.07.03. 17:53

Túl a megyei díjugrató bajnokság 2. fordulóján

Zalakaros - A Zalakaros határában fekvő Behiák pusztai lovaspályán rendezték meg a Zala megyei díjugrató bajnokság második fordulóját. A kánikula ellenére is 74 lovas nevezett, akik hat kategóriában mérték össze tudásukat.

Benedek Bálint

A szervező Zalakaros és Térsége SE lovas szakosztálya számára is nagy jelentőséggel bírt a viadal, hiszen az idén már másfél évtizedes múltra tekintett vissza versenyük, miután immár 15. alkalommal látták vendégül a mezőnyt. Mint azt Fülöp Csaba, a szervező szakosztály vezetője elmondta: a hőség ellenére is rekordlétszámú lovas jelentkezett.

– Minden elismerésem a lovaké, hiszen tökéletesen bírták a kánikulát – tett említést az időjárási körülményekről Fülöp Csaba. – Az egyik versenyzőtől például hallottuk, hogy az állatok Dubaiban ennél még nagyobb hőséget is kibírnak, egyszóval az időjárás nem befolyásolta az eredményt.

A nézőket sem zavarta a szikrázó napsütés, és persze a rekkenő hőség, ők az árnyékból követték a színvonalas díjugrató versenyt. Minden kategóriában óriási küzdelmek zajlottak, a B/3-as versenyszámban például extra koncentrációra volt szükség. A legmagasabb, 120 centiméteres akadályokon sokan hibáztak, ám végül a fiatal hévízi Hollé Sára tökéletesen oldotta katemeg a feladatát és felállhatott a dobogó csúcsára.

Eredmények

B/0 nyitott: 1. Györe Alexandra (Gyûrûs) Magenta nevû lova, 2. Góth Enikô (Bagod) Dáma n. l., 3. Bárdi Dorisz Bíborka (Bóly) Pirkadat n. l. B1/a kezdô lovasok stílusverseny: 1. Györe Alexandra (Gyûrûs) Magenta n. l., 2. Virág László (Kéthely) Fakos Friderika n. l., 3. Bucher Dalma (Keszthely) Bella n. l. B1/c nyitott: 1. Lágler Viktória (Hévíz) Argo n. l., 2. Bujtor Roland (Bagod) Diamond n. l., 3. Murmann Sára (Gyenesdiás) Dicsô n. l. B/2 ifjúsági: 1. Novinszky Petra (Keszthely) Lux n. l., 2. Agg Viktória (Katafa) Ginger n. l., 3. Fehér Klaudia (Bagod) Twist n. l. B/2 nyitott: 1. Bujtor Roland (Bagod) Diamond n. l., 2. Szabó Tamás (Kehidakustány) Nagykövet n. l., 3. Németh Hajnalka (Bagod) Joco Leila n. l. B/3 nyitott: 1. Hollé Sára (Hévíz) Cashew n. l., 2. Méry Zsuzsa (Budapest) Athon n. l., 3. Andrics János (Rádiháza) Passat n. l.


Az öt fordulóból álló Zala megyei díjugrató bajnokság következő, sorendben harmadik fordulóját július 29-én (vasárnap) Hévízen tartják. Ezután bőven lesz idő felkészülni, hiszen augusztus 26-án Lentibe látogat a mezőny, a döntőt pedig az idén is Nagykanizsán tartják, melynek időpontja szeptember 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!