Sport

2012.07.15. 09:42

A technikai triatlonon a magyarok mellett külföldiek is indultak

Nagykanizsa - A változékony időjárástól tartva az eredeti programot átütemezve az ügyességi repüléssel indult el szombaton a kiskanizsai repülőtéren a kilencedik technikai triatlon, melyre az ország számos pontjáról és külföldről 15 csapat nevezett.

Benedek Bálint

Sárkányrepülő, autó és jetski. A sokszoros magyar bajnok pilóta, a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagja, Ferinc Vince ötlete alapján a fent említett három járművel kell teljesíteni az érdekes feladatokat az indulóknak. Az időjárás-jelentések szombat délutánra vihart és szelet jósoltak, ezért a rendezők nem kockáztattak: az eredeti forgatókönyvtől eltérően a repüléssel kezdték a programot. A szabályok szerint a hivatásos pilóták mellett civil (üzletember, politikus, vállalkozó, újságíró) navigátorok igyekeztek segíteni a feladatok elvégzésében.

– A népszerű lufivadászattal és homokzsákkal célba dobással kezdtünk, ezután pedig a nehezebb navigációs repülés zárta a programot a repülőtéren – mondta Ferinc Vince főszervező. – Muszáj volt megfordítani a sorrendet, hiszen ha az előre megjósolt vihar lecsap, akkor a résztvevők nem emelkedhettek volna a magasba.

A párosok a repülés után autóba pattantak, hogy egy térkép alapján bejárják a környék nevezetességeit, az ellenőrzőpontokon pecséteket gyűjtöttek, hogy ottjártukat igazolják.

Ezzel azonban még nem fejeződött be a verseny, ugyanis az autós kalandtúra a Csónakázótóra vezetett, ahol a kettősök kipróbálhatták jetski-tudásukat is. Az elvégzett feladatok után hirdettek eredményt, melyre lapzártánk után került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!