Sport

2012.07.01. 18:03

A fodrok nem zavartak

Nagykanizsa – Az FSR-túrahajó országos bajnokság idei harmadik fordulóját a Csónakázó tavon rendezte meg a Canissa Modellező SE a hétvégén. A viadalon a magyar élmezőny mellett számos külföldi versenyző is vízre tette a hajóját.

Bajdó Bettina

A kétnapos versenyt végig szikrázó napsütés kísérte, s bár a lengedező szél rendre megfodrozta kissé a víztükröt, az alapvetően nagy testű és gyors hajómodelleknek ez nem okozott gondot. A viadalon a 3,5, 7,5 valamint 15 köbcentiméteres hengerűrtartalmú motorral szerelt túrahajóknak egy „M”- alakú pályán kellett adott idő alatt a lehető legtöbb kört teljesítenük. Megalakulásának ötéves jubileumát az idén ünneplő, házigazda Canissa MSE színeiben 15 köbcentiméteres gépekkel Boti Ferenc és Lekszikov Zsolt nevezett a viadalra, de a tapasztalt versenyzők alkotta mezőnyben nem tudtak a dobogóra állni.


Eredmények. 3,5 köbcentiméter: 1. Tarr Tamás (Baja) 78 kör, 2. Rácz Roland (Ausztria) 68 kör, 3. Kápolnai Attila (Baja) 63 kör. 7,5 köbcentiméter: 1. Boros Zoltán (Baja) 79 kör, 2. Rácz Roland (Ausztria) 76 kör, 3. Szilágyi Csaba (Budapest) 72 kör. 15 köbcentiméter: 1. Rácz Roland (Ausztria) 85 kör, 2. Hőbe Szilveszter 79 kör, 3. Kápolnai Attila (mindketten Baja) 70 kör.

A Canissa MSE szervezésében legközelebb július 12. és 15. között az elektromos hajók nemzetközi versenye zajlik le, ugyancsak Dél-Zalában, a surdi tavon. A négy nemzet kupáján a magyarokon kívül, csehek, szlovákok és lengyelek is indulnak majd, s több kategóriában mérik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!