Sport

2012.04.24. 16:28

Tucatnyi aranynál tart már

Zalaegerszeg – A Magyar Súlyemelő Szövetség a BKV Előre csarnokában rendezte meg a 25. Országos Veterán Súlyemelő Bajnokságot, ahol a ZTE SK két szenior korú sportolója is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Kerkai Attila

Papp Péter az M35-ös korosztály 62 kg-os súlycsoportjában 80kg-os szakítással, 90kgos lökéssel,170 kg-os összetett eredménnyel szerezte meg az aranyérmet. Az immár negyedszázada évente megrendezésre kerülő országos masters súlyemelő bajnokságok ezévi viadalán hasonlóan jól szerepelt a ZTE másik veterán versenyzője, dr. Muhoray Árpád, aki megvédte tavalyi címét. Ezzel a sikerrel tizenkettedszer állhatott a dobogó legfelső fokára a veterán ob-k történetében, amely elismerésre méltó teljesítmény.


Muhoray Árpád az M55-ös korosztályban, a 105 kg-os súlycsoportban 70 kg-os szakítással és 90 kg-os lökéssel, összetettben 160 kg-os eredménnyel győzött. A súlyemelősport ismét emelkedő népszerűségét is jelzi, hogy az ez évi országos veterán seregszemlén közel 80-an vettek részt, negyedannyival többen, mint tavaly. Friss hír, hogy 2013-ban hazánk rendezi Kazincbarcikán a masters súlyemelő Eb-t, ahol szintén szeretnének helytállni a ZTE versenyzői. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!