Sport

2012.02.24. 18:06

Sportgála Keszthelyen: kitüntetéseket kaptak a legjobbak

Fontos, hogy a sport, a mozgás az életünk szerves részévé váljon. Nem csak az eredmények, hanem az egészség miatt is. Ezt a csütörtök esti sportgálán hangoztatta Szekeres Pál helyettes államtitkár.

MTI

A keszthelyi Balaton Színházban negyedik alkalommal rendezték meg a Városi Sportgálát, hogy elismerjék a kiváló eredményeket nyújtó sportolók, szakvezetők, edzők, egyesületek teljesítményét. A Keszthelyi Kötélugrók és a Csány Szendrey ÁMK műsora után Borosné Eitner Kinga sporttanácsnok, majd  Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott beszédet, kiemelve a sport mint életforma fontosságát. E gondolatsort folytatta Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára, hangsúlyozva: a sport rendkívül fontos, a törekvéseket a kormányprogram is támogatja.
 
Műsort adott többek között a Rékasi Károly-Détár Enikő házaspár, majd Borosné Eitner Kinga és Gachályi András alpolgármester  átadta a díjakat.


Keszthely Város Sportjáért: Tóth Jenő,  a BEFAG Erdész Lövészklub elnöke. 2011 legjobb keszthelyi edzője: Bertalan Ákos (Pelso Sportegyesület), Csikós József (Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület). 2011 legjobb utánpótlásedzője: Németh Gyula (BEFAG Erdész Lövészklub). A város legjobb csapata: a HUN CAT vitorlás legénysége (Rajnai István, Büki Gábor, Csányi Máté, Tompa Tamás, Büki Zsolt, Regős Roland, Bagyó Áron). 2011-es év legjobb keszthelyi felnőtt férfi sportolója: File Mátyás (SZ-L Bau Balaton Vívóklub). Az elmúlt év legjobb felnőtt női versenyzője: Tigyiné Görög Veronika (Keszthelyi Kilométerek Egyesület). 2011 legjobb ifjúsági fiú sportolója: Sáfár Cirill (SZ-L Bau Balaton Vívóklub), Borsos Bence (BEFAG ELK). 2011 legjobb ifjúsági leány sportolója: Major Veronika (BEFAG ELK). Jó tanuló, jó sportoló: Fodor Csenge (Csány-Szendrey ÁMK, Keszthely Városi Diáksport Egyesület).

Az esten több különdíjat is átadtak, keszthelyi és hévízi illetőségű sportolóknak.


A gálát dr. Iglódi Endre, a Magyar Olimpiai Bizottság Emlék- és Hagyományőrző Bizottságának tagja zárta. Beszédében felidézte a keszthelyi illetőségű olimpikonok pályafutását, eredményeit, de méltatta  a város sportolóinak közelmúltbeli és jelenlegi munkáját, elkötelezettségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!