Sport

2011.12.29. 18:38

Már tizenhetedszer rajtol a hegyimaraton

A futás szerelmesei alighanem nagyon várják az év utolsó napját, hogy részt vehessenek a 17. Egerszegi Hegyimaraton elnevezésű versenyen.

Kerkai Attila

Szombaton 9 órakor startol el a mezőny a megyeszékhelyi Deák-szakközépiskola elől, és a legfrissebb információk szerint „erősen gyanús”, hogy újra megdől a részvételi rekord. Az egyik főszervező, Déri Miklós azt is elmondta, hogy Ausztriából és Szlovéniából is várnak indulókat. A résztvevők zöme persze így is itthonról érkezik, azon belül is a megyéből, de...


– Rendezvényünk népszerűsége töretlenül nő, hiszen remek alkalmat nyújt a versenyzésre is – említette Déri Miklós, aki az elmúlt 17 évben mindig ott volt a startvonalnál is. – Bár alapvetően tömegsport rendezvény, ezért is kínálunk négy különböző távot. A maratoni viszont sokak számára vonzó kihívás.

Nevezni a helyszínen is lehet még, ennek menetét pedig ez évre egyszerűsítették, hogy gördülékenyebb legyen. A versenyen közel 100 ezer forint értékben osztanak ki díjakat, s bár vannak támogatóik, minimális regisztrációs díjat kérniük kell az indulóktól. Ennek fejében büfészolgáltatást nyújtanak, a városi uszodában pedig a verseny végén mindenki ingyen úszhat, szaunázhat, pihenhet.

A verseny 3, 11, 24 és 42 kilométeres távokon zajlik, a futókkal találkozó autósoktól pedig fokozott figyelmet kérnek erre a napra a szervezők. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!