Sport

2011.10.19. 16:48

Deák-túrák – tizennyolcadszor

Szombaton, október 22-én a Söjtöri Természetjáró Klub tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Deák-teljesítménytúrákat Söjtör környékén.

Varga Andor

A programot mindig a falu szülötte, Deák Ferenc születésnapjához közel bonyolítják, célja pedig a tisztelgésen túl a térség természeti értékeinek megismertetése szabadidős sportprogram keretében.

A rajt és a cél Söjtörön, a cigány kisebbségi önkormányzat épületénél (Deák u. 164.) lesz, a rajt időpontja pedig a távok szerint különböző: reggel 6 órától délelőtt 10-ig bármikor lehet kezdeni.

A „legbarátságosabb” kör a 20 kilométeres, felkészültebbek gyalogolhatnak 30, 40 és 55 kilométert is (utóbbiból van Bocskán, illetve Rádiházán át vivő változat is), míg a 70 kilométeres kihívást vélhetően csak „profik” választják. Menet közben a résztvevőket tea, üdítő, vajas, mézes és zsíros kenyér, csokoládé, illetve Pusztaszentlászlón bor várja.

A szintidőn belül célba érők kitűzőt és oklevelet kapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!