Sport

2011.08.03. 05:52

Sportlövő Eb három zalaival

A magyar szövetség elvárásai szerint három-négy érem mellett legalább egy londoni helyet kell szereznie a magyar csapatnak a belgrádi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon, ahol 27 felnőtt és 11 junior versenyző képviseli színeinket.

MTI

A magyar csapatnak három zalai tagja is van: a felnőtteknél a pisztolyosok központigyújtású kategóriájában a PLE Zalaegerszegből Szabó Béla indul, míg a juniorok mezőnyében két keszthelyi futócéllővő, Borsos Bence és Homola Kristóf (mindketten 3030 vegyes) érintett. Az olimpiai kvótáért zajló versenyfutásban Szabó nem vesz részt, lévén az ő száma nem szerepel a játékok műsorán.

- Egy kvóta megszerzése elvárás a csapattal szemben, s azt gondolom, hogy jó esélyünk is van rá - nyilatkozta Krzyzewsky Miklós, a magyar szövetség elnöke. - Gerebics Rolandban, Igaly Diánában és a puskás lányokban is bízom, még úgy is, hogy előbbi kettő számában mindössze egy-egy kvótát adnak ki most. Akár más számokban is sikerülhet bravúr, így szerintem elképzelhető, hogy több indulási jog is összejöhet.


A 2004-es athéni olimpia győztesének, Igalynak a helyzetét némileg megkönnyíti, hogy az ő számában egy nemzet csupán egy kvótát szerezhet, s mivel brit, francia, német, olasz, orosz, svéd és szlovák versenyző már kvalifikálta magát korábban, ő akkor is indulási joghoz jut, ha ezen országok valamennyi Eb-résztvevője megelőzi őt.

- Én most örömből versenyzek, s nem rakok magamra különösebb terhet, nem szeretném elrontani ezzel azt a jó érzést, amellyel az utóbbi időben lövök. Természetesen azért figyelem a kvótahelyzetet, de nem szorongok miatta - fogalmazott Igaly.

A magyar csapatból három ember vállát nem nyomja az olimpiai teher: Sidi Péter, a 3x40 lövéses kisöbű szabadpuska címvédője, valamint a pisztolyos Csonka Zsófia és a dupla trapos Bognár Richárd már biztosította helyét Londonban. Az Eb magyar érdekeltségű számai csütörtökön kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!