Sport

2011.06.01. 16:53

Zalai modellezők győzelmei

A hajómodellezők után az autó- és a repülőmodellezők számára is elkezdődött az idei versenyszezon és a zalalövőiek, valamint az egerszegiek is bemutatkoztak.

Kerkai Attila

Az autómodellezők Kaposváron kezdték meg a Magyar GP sorozatát, amely három versenyből áll, és ezt követően hirdetnek majd országos bajnokot. A somogyi viadalon német indulók révén nemzetközi mezőny gyűlt össze, melyen Mayer Imre (ZVMK) remek versenyzéssel a bronzérmet szerezte meg. Mivel a futamot egy német versenyző nyerte, így Mayer a júliusban folytatódó országos bajnoki küzdelmeket a második helyről várhatja.

Mindeközben az ifjúsági és serdülő repülőmodellezők Tapolcán gyűltek össze, ahol a Dunántúl-bajnokságon mérték össze tudásukat. E viadalon a ZVMK és a Zalalövői MK tagjai vettek részt a zalai színek képviselői közül és kiválóan szerepeltek. Az F1K-osztályban (szénsavmotoros) például a ZVMK serdülői nem sok reményt hagytak az ellenfeleknek, hiszen kibérelték maguknak a dobogót. Győzött Gyémánt Bálint, mögötte a második helyen Borkovits Bálint, a harmadikon pedig Helle Richárd végzett (mindhárman ZVMK), és a negyedik is egy zalai versenyző, Laki Benjamin (Zalalövő) lett. Az ifjúságiak mezőnyében szintén megyénkbeli modellező végzett az élen, mégpedig Marton Dániel (Zalalövő) személyében.

Az F1H vitorlázó kategóriában is indultak a zalaiak, itt nem szerepeltek annyira sikeresen mint a másik géposztályban, de Götz Martin, Gyémánt Martin és Helle Richárd is a középmezőnyben zárt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!