Sport

2011.03.26. 07:48

Teke: a férfiak aranyra, a nők bronzra vágynak

A múlt heti elődöntők után mától az érmekért zajlik a küzdelem a tekézőknél. A ZTK-FMVas férfi csapata az aranyért, a ZTE-ZÁÉV TK női együttese pedig a bronzért száll harcba Zalaegerszegen.

Kerkai Attila

Nem sikerült, ami tavaly, ezúttal ugyanis csak a ZTK-FMVas férfi együttese jutott be a Szuper Liga sorozatának döntőjébe, míg a ZTE-ZÁÉV TK (egyébként mindkét csapatunk a címvédő is egyben) ezúttal a harmadik helyért küzdhet meg. Az viszont közös vonás, hogy a két egerszegi élcsapat idehaza kezdi meg a helyosztókat. Elsőként a ZTE-ZÁÉV TK lép pályára, méghozzá szombaton 10.30-tól, a Rákoshegyi VSE ellen és Csurgai Anita csapatkapitány szerint fontos számukra az érem megszerzése.

- Csalódás, hogy nem jutottunk döntőbe, de csak egy hajszálon múlt és a kiválóan játszó FTC ellen maradtunk alaul. Ebből meríthetünk erőt, és rangos helyezésnek tartjuk a harmadikat is, ezért teszünk meg mindent a bronz megszerzéséért - fogalmazott.

A női találkozót követően pedig 13 órától a ZTK-FMVas férfi csapata ismét az aranyért száll harcba, s ahogy tavaly, úgy az idén is a Szeged lesz az ellenfél.

- Az utóbbi hetekben valóban elszenvedtünk váratlan vereségeket, de szerintem nincs baj és nagyon készülünk a címvédésre. A Szegedet jól ismerjük, ahogy ők is minket, de szurkolóink támogatásával idehaza megszerezhetjük azt az előnyt, amely elég lehet a visszavágóra - mondta az aranycsata előtt Nemes Attila, a ZTK csapatkapitánya.

A helyosztók visszavágóit - úgy a nőknél, mint a férfiaknál - három hét múlva rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!