Sport

2011.02.01. 08:40

Sakk: tolnai segítség az éllovasnak

A sakkcsapatok NB I-es bajnokságának hétvégi fordulójában a listavezető Aquaprofit NTSK simán nyert itthon, a forduló előtt negyedik Z. Csuti-Hydrocomp pedig kikapott idegenben.

Bóbics László

– Nagyobb arányban nyertünk, mint ahogy terveztük – kezdte dr. Flumbort András, a kanizsaiak csapatvezetője. – Tudtuk, hogy a Makó tartalékos lesz, mert elsőtáblás játékosuk, Erdős Viktor külföldön vesnyez, s számoltunk egy meghatározó tudású román légiós távolmaradására is. Ám a vártnál is gyengébben álltak fel. Ez persze előny, de el is altathatja az ellenfelet, mi viszont nem engedtünk ki: nagyon fegyelmezett és taktikus játékkal szereztünk ritka nagy győzelmet – nem is emlékszem, hogy valaha vertüke meg 10:2-re a Makót. Nekem sajnos ezúttal nem nagyon ment a játék, de sikerült döntetlenre hozni a meccset, a többiek viszont szállították a szükséges pontokat. A forduló érdekessége volt, hogy a jó erőkből álló Paks kikapott a Decstől a tolnai rangadon. Ez nekünk jól jött mert egy jó csapat távolabb került tőlünk a tabellán, amit öt kör után magabiztosan, hét pont előnnyel vezetünk.


– Ebben a bajnokságban játszik-e a csapatukban Anand vagy Polgár Judit?

– Vannak elképzeléseink és terveink, de ezekről még nagyon korai lenne beszélni. Abban maradtunk a klub vezetésével, hogy ha asztalhoz ül valamelyik világsztárunk, azt jó előre úgyis bejelentjük majd.

A Z. Csuti Hydrocomp a Bp. Honvéd vendége volt. A megyeszékhelyiek küzdelmes mérkőzésen 6,5:5,5-re kikaptak.

– Sajnos néhány parti ezúttal nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, pedig a játék képe alapján nekünk kellett volna nyerni egy ponttal – kezdte Horváth Tamás szakmai igazgató. – Győzelemre állt Csiszár Csaba és Gyimesi Zoltán is, s végül a két meccsből mindössze fél pont jött össze. Azért kell kapaszkodnunk, mert a bajnokság második felében jönnek majd a dobogós ellenfelek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!